Dziwny dzwiek podczas ruszania, jakby spod skrzyni...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Michał 0881
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Dziwny dzwiek podczas ruszania, jakby spod skrzyni...

Post autor: Michał 0881 » pn maja 28, 2007 22:50

Witam ! Mam pytanie czy ktoś z Was spotkał sie z następującym zjawiskiem : Mam Golfa II z 1989 r. serwisuje go i dbam. Mam wymienione sprzęgło, rozrząd , poduszki pod silnikiem,przeguby ALE podczas ruszania z biegu nr 1 przy suchym powietrzu coś jakby tarło, JAK DAM NA 2 BIEG USTAJE.... SILNIK CHODZI JAK PSZCZółKA . Sprzęgło sie nie ślizga. Nie mam zielonego pojęcia co to - może w warsztacie mi wsadzili stare sprzęgło ... HELP ME :kac: Ale siara jak rusza a " TO COś" tyka ... :-(

greg

Post autor: greg » wt maja 29, 2007 09:40

Michał 0881 pisze:podczas ruszania z biegu nr 1 przy suchym powietrzu coś jakby tarło
otworzyc maskę i na zaciągniętym ręcznym sprubuj ruszyć - druga osoba oglada - nie podnosi ci się silnik czasem za bardzo na poduszce podczas ruszania?

Michał 0881
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

dziwny dzwiek podczas ruszania...

Post autor: Michał 0881 » wt maja 29, 2007 10:11

Poduszki miałem do wymiany pod silnikiem i to zrobiłem ;-) Ale sprobuje i sprawdzę , dzięki za info ;-).Przed wymianą sprzęgła tego nie było .... Nie było mnie i moja dziewczyna pojechała do warsztatu... i jest rezultat. Czy jeśli mi wsadzili stary element sprzęgła to może być taki efekt?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”