KLOCKI HAMULCOWE MK2 POMOCY!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

KLOCKI HAMULCOWE MK2 POMOCY!!

Post autor: qra » sob kwie 30, 2005 16:49

Witam, w środe wymieniłem klocki hamulcowe z przodu. Wszsytko było by pięknie gdyby nie to, że hamulce mi się gotują. Klocki założyłem orygialne firmy Ate, zakładaj mi je specjalista, dzisiaj u niego byłem i sprawdzał i wszystko jest ok. a hamulce nawet po przejechaniu 10 km sa tak gorace, że az felga aluminiowa jest ciapla a jak napluje to nawet nie zdążę zauważyć tej śliny :|
czy możliwe jest, żeby klocki się tak długo docierały? dodam, że zrobilem ponad 100km na nowych, i hamuja na wypasie maxymalnym no ale rzeja sie za mocno a jutro chcialem jechac nad morze i nie wiem czy moge. prosze o rady i odpowiedzi. bardzo dziekuje z gory. pozdrawiam : D

Awatar użytkownika
DIESEL
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: DIESEL » ndz maja 01, 2005 18:50

miałem podobny problem, po wymianie "klocków" przegrzałem tarcze (zrobiły się fioletowe), polecam tarcze brembo i klocki textar

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » ndz maja 01, 2005 19:22

czy to na pewno tarcze do wymiany? wymienilem przed chwila plyn hamulcowy, i dalej sie grzeje, juz nie mam pojecia co to. prosze zeby ktos kto sie zna powiedzial mi czy to tarcze a jesli nie to co ? :|

Awatar użytkownika
Marek 81l
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marek 81l » ndz maja 01, 2005 19:48

Jesli tarcze mialbys do wymiany to musialyby byc juz cienkie,a jesli takie by byly to nawet nowe klocki nie powinny trzec.Mimo iz zakladal Ci to specjalista sprawdz czy czy codza luzno w zaciskach lub czy Ci dobrze tloczki odbijają.Ja sam pod chatą zmienilem i tylko troche nieciekawy hamulec byl na poczatku.Po ok 20 km bylo juz ok.

Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » ndz maja 01, 2005 19:54

nie trze, a cylinderek odbija...

Awatar użytkownika
Marek 81l
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marek 81l » ndz maja 01, 2005 22:06

No od czegos to sie musi grzac.Ale skoro mowisz ze wszystko ok to pozostaje jeszcze troche pojezdzic.Moze lepiej odloz ten wyjazd przynajmniej o 2 dni i lepiej zobacz co z tym bedzie.Skoro z tym jest ok to te kola Ci blokują czy normalnie sie nimi da krecic w powietrzu?

Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS

bohdan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bohdan » pn maja 02, 2005 11:15

Być może to wina łożysk.
Jeżeli cylinderek odbija.
Ostatnio zmieniony śr maja 11, 2005 14:11 przez bohdan, łącznie zmieniany 2 razy.

Pan Japuk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Pan Japuk » pn maja 02, 2005 14:07

Ano właśnie. Na pewno masz w porządku łożyska? Może być tak że wszystko dookoła się nagrzeje od piasty. Tarcze na pewno są bardzo gorące?

Awatar użytkownika
Kubus20
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kubus20 » pn maja 02, 2005 18:57

Dzisiaj wymienialem klocki w swoim Golfiku ina poczatku po jezdzie testowej :) hamulce tak sie zagrzaly ze dymek z nich lecial, ale przejechalem ok 30 km i wszystko sie ulozylo. Musisz troche pojezdzic i wszystko powinno ustapic, a jesli nie to sprawdz lozyska. Pozdro

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » pn maja 02, 2005 19:30

kola kreca sie luzno w powietrzu. zrobilem dzisiaj 300 km i dalej to samo, wiec 'pojezdzij jeszcze troche' nic nie da. a do miedzyzdroji jechac musialem :D na trasie bylo w miare dobrze bo malo hamowania ale jak juz wrocilem do miasta to juz masakra, zagrzaly sie po 5 minutach. łozyska? hmm... tej opcji nie sprawdzalem. co moze byc z nimi nie tak?

Awatar użytkownika
qra
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: qra » wt maja 03, 2005 09:46

czyli widze, ze w sumie nikt mi nie pomogl. THX.

Awatar użytkownika
j_jasiu
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: j_jasiu » wt maja 03, 2005 18:45

qra pisze:czyli widze, ze w sumie nikt mi nie pomogl. THX.
nie pomógł bo nigdy nie ma problemu z ATE, jesteś pewny że orginały kupiłeś??? Że nie jest to jakiś badziew??? Bo to niemożliwe, ja używałem tylko klocków ATE w CL'ce i w GT i nigdy nie było problemu. Sprawdź jeszcze czy dobrze dobrane masz klocki, do tego modelu, może to jest problem, Tarczę masz wentylowaną bo to GT może założyłeś klocki do niewentylowanej i dlatego lub odwrotnie. A pedał hamulca robi się miękki, śmierdzi klockami?

Pozdrawiam
Jasiu II

Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104

bm86
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bm86 » wt maja 03, 2005 22:17

Najlepij to wymień te klocki na Textary(takie w żółtym pudełku). Są na prawde dobre i nie powinno być takich kłopotów. Dasz za nie z 40 zł i bedzie spokój. :pub:

Awatar użytkownika
crupez
Golf Lover
Golf Lover
Kontakt:

Post autor: crupez » pn maja 09, 2005 10:59

j_jasiu pisze:
qra pisze:czyli widze, ze w sumie nikt mi nie pomogl. THX.
nie pomógł bo nigdy nie ma problemu z ATE, jesteś pewny że orginały kupiłeś??? Że nie jest to jakiś badziew??? Bo to niemożliwe, ja używałem tylko klocków ATE w CL'ce i w GT i nigdy nie było problemu. Sprawdź jeszcze czy dobrze dobrane masz klocki, do tego modelu, może to jest problem, Tarczę masz wentylowaną bo to GT może założyłeś klocki do niewentylowanej i dlatego lub odwrotnie. A pedał hamulca robi się miękki, śmierdzi klockami?
WITAM!!

Co jest przyczyna jak jest miekki pedał ??

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”