Ciężko wchodzi pierwszy bieg.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

todzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ciężko wchodzi pierwszy bieg.

Post autor: todzio » pn maja 28, 2007 18:53

Od momentu jak kupiłem auto zauważyłem że 1 bieg wchodzi bardzo ciężko. Jak lekko dźwignię biegów cofnę w strone 2 biegu i potem od razu na 1 bieg wowczas dopiero jedynka wejdzie bez problemu, w innych sytuacjach z regóły jest spory opór. Pozostałe biegi raczej sprawują się dużo lepiej. Piszę "raczej" ponieważ sporadycznie muszę mocniej docisnąć inny bieg aby wszedł. Ze wstępnych oględzin przez dość dobrego mechanika padła diagnoza iż wyrobiła się na wodzikach jakaś tuleja plastikowa i tu mam właśnie pytanie czy taką tuleję można gdzieś nabyć jako osobny element? Jeśli nie, to jak ten problem mogę rozwiązać tanim kosztem?

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn maja 28, 2007 19:10

tak moze to być problem z wodzikiem ale objawy moga na to wskazywac wydaje mi się ze ta tuleje dostaniesz raczej z wodzikiem tylko mozę być cięzko musisz dzwonić i pytać się po sklepach to nie będzie drogi element ale niestety musi to być część oryginalna najl;epiej jak by ktoś sprawdził to w ETCE

[ Dodano: Pon Maj 28, 2007 19:16 ]
tak wygląda mechanizm zmiany biegów w mk3
Obrazek

Awatar użytkownika
inspire
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: inspire » pn maja 28, 2007 20:30

ewentualnie wyreguluj na fasolkach

Często pomykam A4 i 1-ką Katowice-Warszawa

Eterboj
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Eterboj » pn maja 28, 2007 21:12

mam podobny problem i opisałem go w tym wątku. Czy mnie tyczy się to samo co kolegi todzio? Tzn mam wykonać te same czynności?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”