Czujnik temperatury??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kubers
Ma gadane
Ma gadane

Czujnik temperatury??

Post autor: kubers » ndz maja 27, 2007 02:52

Witam,
od pewnego czasu mam problem, po zapaleniu samochodu na zegarach mruga temperatura, ktora nie gasnie.... Zazwyczaj gasla 2s po zapaleniu. Zdarzylo mi sie dziisaj to drugi raz... Poprzednio nie zgaslo, poki nie dolalem 0,5l wody, ale to znikoma ilosc dla ukladu chlodzenia. Dzisiaj bylo to samo, zgaslo po ponownym zapaleniu, ale ciekawi mnie, czy to wina jakiegos czujnika temperatury, czy czego?? Chyba raczej to wina elektryki?? Dodam, ze mam 1,6TD 60ps, czyli najslabszego td jaki powstal:/
I jeszcze wazna informacja, pewnie uszczelka pod glowica poleciala, bo jak ostro depcze, to spory bialy dym zostawia (patrzac po swiatlach samochodow za mna w lusterkach), ale wody nie ubywa duzo, okolo 0,5l na 2k km.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz maja 27, 2007 05:22

kubers, w zbiorniczku wyrównawczym może byc czujnik poziomu płynu i on przy za małym stanie, powoduje świecenie kontrolki. Niewielki ubytek i już alarm.

kubers
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: kubers » ndz maja 27, 2007 07:18

bodzio_j pisze:kubers, w zbiorniczku wyrównawczym może byc czujnik poziomu płynu i on przy za małym stanie, powoduje świecenie kontrolki. Niewielki ubytek i już alarm.
wszystko ok, ale nie przy zmianie okolo 0,5l?? vw chyba inaczej to przewidzial

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz maja 27, 2007 07:51

kubers pisze:wszystko ok, ale nie przy zmianie okolo 0,5l?? vw chyba inaczej to przewidzial
Miałem podobną sytuację, kupiłem 1l płynu, dolałem trochę, za jakiś czas jeszcze ciut, i w butelce jeszcze plyn jest. Tak,że 0.5l może dawać taki efekt

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”