Odnośnie tego że napisałem że głośnik ma być minimalnie mocniejszy od wzmaka to chodzi mi o to że wole napisać że niech sobie ktoś kupi mocniejszy głośnik niż potem ma płakać że go spalił i mówić że napisałem że będzie dobrze grać.
Jasne że można skręcić go na gainie ale przeważnie jest tak że jak ktoś wkłada wzmacniacz do auta to pierwsze co robi to sprawdza ile "da radę" jego sprzęt - stąd pisze że lepiej mocniejszy głośnik - bo zapewne przeżyje dłużej niż słabszy (w porównaniu do wzmacniacza).
Podajcie parametry tego ES300 - nie nazwałem go badziewiem tylko żeby żadnego badziewia nie kupował kierując się wyglądem bonie o to chodzi
Odnośnie CARpowoera to w 2006 monobloki D-REXa w połączeniu z Sonicami (chyba 4 komplety ich były - musiał bym poszukać pisemko) wygrały na EMMA/ESPL/Expert Unlimited. No i jeszcze drugie miejsce w ESPL/Amateur 8 Woofer (drugie bo montaż i wizualizacja były słabe) - ale oczywiście D-REXy to całkiem inna półka no ale w końcu Monacor/CARPower - czyli nie masz racji pisząc :
I jeszcze też mi porównanie CARPower - Alpin ehh powodzeniapowalla pisze:Stare V12 Alpiny ze swoimi 30w rms na kanał "łoją" tyłek Monacorowi602 .pod względem jakosci brzmienia i "sceny".