Spadek mocy silnika 1.8 ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spadek mocy silnika 1.8 ABS
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, iż Golf jest słabszy niż kiedyś. Gdy się mocniej naciśnie pedał gazu, auto nie przyspiesza tak jak kiedyś. Efekt jest taki, jakby jechało się na "półsprzęgle". Nie wiem czy ma to coś wspólnego, ale spod głowicy zaczyna wyciekać olej, 'poci' się. Czy wymiana uszczelki coś pomoże ? Chyba, że problem tkwi gdzie indziej, spotkał się ktoś z czymś takim ?
no cóz jeśli chodzi o uszczelkę pod głowica owszem ale to w porzypadku kiedy kanały olejowe w samej uszczelce szczela na zewnatrz olej by musiał leciec pod cisnieniem i w zasadzie juz by był powód słabego silnika sprawdzić nalezało by kompresje na cylindrach sam mozesz ewentualnie sprawdzić dolot powietrza podstawe wtrysku fazy rozrządu na znakach bez manometru nie zmierzysz cisnieniatoomek77 pisze:Czy wymiana uszczelki coś pomoże ?
Może, ale co się dzieje dokładnie wtedy na obrotomierzu ? To bardzo ważne, aby stwierdzić, czy to sprzęgło, czy coś innego - albo wszystko naraztoomek77 pisze:No właśnie, takie jest wrażenie - wzrost obrotów, a nie prędkości - może sprzęgło ?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Obrotomierz pracuje normalnie, przyrost obrotów jest płynny.
[ Dodano: 28 Maj 2007 11:49 ]
AAA zapomniałem dodać, iż spalanie też wzrosło, teraz pali tak z 10 l/100 km, podczas gdy kiedyś około 7.
[ Dodano: 28 Maj 2007 11:50 ]
AAA zapomniałem dodać, iż spalanie też wzrosło, teraz pali tak z 10 l/100 km, podczas gdy kiedyś około 7.
[ Dodano: 28 Maj 2007 11:49 ]
[ Dodano: 28 Maj 2007 11:50 ]