Pomoc w zwiększeniu dawki powietrza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maciek21wawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
a ja w moim 1 V dokrecilem turbine imbusem ze 2 obroty (wystaje jeszcze sruba z 8 mm), zkontrowalem, podkrecilem dawke o jakies 1/7 obrotu i wozik smiga jak nowy a moze nawet lepiej.Nie dymi, ladnie swiszcze zwor upustu, ciagnie jak smok od 1500/min tylko czuc ze na tej pompie w gornym zakresie brakuje paliwka.Ale i tak jestem zadowolony
Golfy się nie psują, golfy się zużywają...mam nadzieję, że passaty też się nie psują...
- maciek21wawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
maciek21wawa, ja też mam 1V i w 1V były montowane turbinki KKK14 czyli malusie ale za to z małym lagiem. Ja tuning zacząłem od wywalenia kata bo w 1V były później założyłem pompe i tak dalej. Ty chcesz kręcić przy zwykłej pompie ale ona jest mało wydajna (tłoczek 8mm).
W twoim wypadku zaczekałbym z MBC bo KKK14 ma swoją regulację ciśnienia doładowania. Mi się wydaje że przesadziłeś z dawką paliwa. I ja bym zaczął najpierw od dawki powietrza a nie paliwa Wróć z ustawieniami dawki paliwa tak jak było napoczątku i popuść kontre na tej złotej kopułce przy turbo i imbusem teraz nie pamiętam ale wkręć o jakieś dwa obroty z kontruj i się przejedz !! Tak na marginesie gdzie wpiełeś wskaźnik doładowania ?? Ustaw ciśnienie doładowania na 0,9 bara i teraz delikatnie co jakieś 1\8 obrotu kręć dawką paliwa i testuj podczas jazdy czy kopci !! Ja usiebie ustawiłem tak że jak depnę gwałtownie puści chmure i ciągnie i nie kopci!! Pamiętaj że przy zwiększaniu paliwa ciśnienie też będzie się zwiększało u mnie po kręceniu dawką i optymalnym jej ustawieniu ciśnienie zwiększyło się do 1,1 bara.
W twoim wypadku zaczekałbym z MBC bo KKK14 ma swoją regulację ciśnienia doładowania. Mi się wydaje że przesadziłeś z dawką paliwa. I ja bym zaczął najpierw od dawki powietrza a nie paliwa Wróć z ustawieniami dawki paliwa tak jak było napoczątku i popuść kontre na tej złotej kopułce przy turbo i imbusem teraz nie pamiętam ale wkręć o jakieś dwa obroty z kontruj i się przejedz !! Tak na marginesie gdzie wpiełeś wskaźnik doładowania ?? Ustaw ciśnienie doładowania na 0,9 bara i teraz delikatnie co jakieś 1\8 obrotu kręć dawką paliwa i testuj podczas jazdy czy kopci !! Ja usiebie ustawiłem tak że jak depnę gwałtownie puści chmure i ciągnie i nie kopci!! Pamiętaj że przy zwiększaniu paliwa ciśnienie też będzie się zwiększało u mnie po kręceniu dawką i optymalnym jej ustawieniu ciśnienie zwiększyło się do 1,1 bara.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- maciek21wawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
Kata wywalilem i końcowy też. Zawór mam zakrecony na turbo i dawke leciutko teraz zwiekszoną wiec pompuje 0,9bara. Zamówilem już na allegro MBC i zobacze jakie będą efekty. Kabelek od ciśnienia wpiełem w kolektor ssacy za turbiną miałem tam zaślepiony otwórvw_vandal pisze:maciek21wawa, ja też mam 1V i w 1V były montowane turbinki KKK14 czyli malusie ale za to z małym lagiem. Ja tuning zacząłem od wywalenia kata bo w 1V były później założyłem pompe i tak dalej. Ty chcesz kręcić przy zwykłej pompie ale ona jest mało wydajna (tłoczek 8mm).
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
maciek21wawa, ale ty te 0,9 bara uzyskałeś dużą dawką paliwa czyli masz więcej spalin czyli kopci !!! Zwiększałeś ciśnienie doładowania na tej kopułce z żebrami na turbo ??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- maciek21wawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja zakręcałem ten zawór w tej "gruszce" co sie luzuje oczkową wygiętą 10tką i imbusem wkręca. To o ten zawór chodzi, czy jeszcze jakiś inny jest? To zakręcony zawór mam na maxa a dawke lekko zwiększona i kopci teraz jak depne ostro takto nie kopci.vw_vandal pisze:maciek21wawa, ale ty te 0,9 bara uzyskałeś dużą dawką paliwa czyli masz więcej spalin czyli kopci !!! Zwiększałeś ciśnienie doładowania na tej kopułce z żebrami na turbo ??
- maciek21wawa
- Nowicjusz
- Kontakt:
- dawid018
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
maciek21wawa, zawór bezpieczeństwa jest przy tej grubej rurze od dolotu od turbiny.tak jest taka śróbka na plaski wkrętak.wykręć to,włoż w środek śróbke o długości ok 20mm i zakręć na maxa.
obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850
BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413