Wymiana chłodnicy w benzynie kod silnika ABS 1.8 bez klimy.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adurweb
- Użytkownik

- Kontakt:
Wymiana chłodnicy w benzynie kod silnika ABS 1.8 bez klimy.
Witam.
Muszę wymienić chłodnicę i nie wiem jak się za to zabrać. Widziałem fotoporadę, ale dla diesla i tam trzeba ściągać cały przód (grill, zderzak). Czy w benzynie, silnik 1.8 ABS bez klimy, można to zrobić bez ściągania tego przodu? Słyszałem, że podobno można. Proszę o radę i podpowiedź jak ją wymienić.
Z góry dzięki.
Muszę wymienić chłodnicę i nie wiem jak się za to zabrać. Widziałem fotoporadę, ale dla diesla i tam trzeba ściągać cały przód (grill, zderzak). Czy w benzynie, silnik 1.8 ABS bez klimy, można to zrobić bez ściągania tego przodu? Słyszałem, że podobno można. Proszę o radę i podpowiedź jak ją wymienić.
Z góry dzięki.
Odłanczasz przewodu (płyn wczęsniej zlej) i odkręcasz śrubki mocujące... i wtedy widzisz już czy wyjdzie czy nie, musisz popatrzeć czy wyjdzie czy nie. Ważne potem jest odpowiednie poskłądanie przewodów i odpowiednie odpowietrzenie 
...wiesz jakie to uczucie kiedy umiera w tobie pasja?
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
[img]http://maeko.idealan.pl/podpis22.png[/img]
- MaRcIN-R
- Ma gadane

- Kontakt:
dokładnie jak kolega wyrzej napisał
powinny być 2 śruby trzymające chłodnice i 4 trzymające plastiki ląpiące powietrze które ma wpadać na chłodnice potem tylko odczepiś przewody i wcześniej spuścić płyn niepowinno być problemów
gril trzeba zdiąść łatwiejszy dostęp do tych 4 śrub
pozdrawiam miłej pracy
powinny być 2 śruby trzymające chłodnice i 4 trzymające plastiki ląpiące powietrze które ma wpadać na chłodnice potem tylko odczepiś przewody i wcześniej spuścić płyn niepowinno być problemów
gril trzeba zdiąść łatwiejszy dostęp do tych 4 śrub
pozdrawiam miłej pracy