Temperatura
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura
Pytanko ?
Mam golfika 1.8 Turbo, przy jezdzie do około 120 km/h temperatura silnika wynosi 90 stopni, ale po przekroczeniu tej szybkości temperatura wzrasta do około 1110/120 stopni. Jak zwolnię do poniżej 120 km/h to temperatura spada do 90 stopni.
Na wolnych obrotach temperatura utzymuje się na poziomie 90 stopni.
Czy to jest normalne czy coś sie złego dzieje?
Mam golfika 1.8 Turbo, przy jezdzie do około 120 km/h temperatura silnika wynosi 90 stopni, ale po przekroczeniu tej szybkości temperatura wzrasta do około 1110/120 stopni. Jak zwolnię do poniżej 120 km/h to temperatura spada do 90 stopni.
Na wolnych obrotach temperatura utzymuje się na poziomie 90 stopni.
Czy to jest normalne czy coś sie złego dzieje?
powinno być koło 90 nawet jak przekraczasz 120, wydaje mi się, że termostat nie otwiera się całkowicie i masz za mały przepływ płynu lub zatkana chłodnica i przy większym obciążeniu cieplnym nie daje rady,
może jakaś przesłona na chłodnicy, może to błąd wskaźnika/czujnika, czy załącza się wentylator (jak rozgrzewasz na postoju)
może jakaś przesłona na chłodnicy, może to błąd wskaźnika/czujnika, czy załącza się wentylator (jak rozgrzewasz na postoju)