Gasnie, przerywa gdy zimny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Gasnie, przerywa gdy zimny

Post autor: HUBERT GTI » czw maja 24, 2007 00:33

Mam pytanie odnosnie MK2 1.6 PN mianowicie gdy jest zimny gasnie, przerywa wogole nie ma jazdy, potem po rozgrzaniu juz jest w porzadku wszystko i tym sposobem gdy dojechalem do serwisu a silnik byl juz cieply nic nie mozna bylo zdiagnozowac i mechanik badajac go na wszystkie strony nie mogl nic powiedziec bo wszystko bylo ok!! Problem zawsze wystepuje tylko z rana po nocnym postoju, potem w ciagu dnia gdy auto stoi po jezdzie nawet 4-5 godzin odpala bez problemu!! Problem wystapil takze dzisiaj gdy byla burza i ulewa samochod postal zaledwie 2 godziny przy tym deszczu na parkingu i bylo o dziwo tak samo jak co ranek!! Panowie co to takiego moze byc, albo na co to najprawdopodobniej wyglada??

POZDRAWIAM!!

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw maja 24, 2007 03:14

HUBERT GTI, sprawdź calą instalację wys. nap. Być może gdzieś ma "przebicie" i nie chce zapalić. Z rana jest wilgoć, podobnie po deszczu.I jak pojeździsz trochę to wysycha i problem znika.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » czw maja 24, 2007 03:24

Czyli wymiana przewodów WN - na bank, poza tym radzę sprawdzić kopułkę, wystarczą mikropęknięcia, żeby pojawił się problem.

Obrazek
Obrazek

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: HUBERT GTI » czw maja 24, 2007 10:04

No wlasnie niestety to nie to bo gdy autko bylo w serwisie coprawda juz rozgrzane ale sprawdzali przewony WN, kopulke, palec, swiece, nie wiem jak bo to ojca samochod i mnie przy tym nie bylo ale mowil ze mu to wszystko sprawdzili i powiedzieli ze z tym jest okey!! To ja juz nie wiem co to moze byc??

POZDRAWIAM!!

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » czw maja 24, 2007 10:09

a jakie ma obroty na zimnym silniku i jak dlugo silnik kuleje zanim dobrze zacznie chodzic?
Moze po prostu nie dziala ssanie. Odpowiedzialne za ssanie jest niebieski czujnik na kruccu przy silniku. Mozna go zwyklym omomierzem sprawdzic jego opor zmienia sie ze wzrostem temp. plynu

HUBERT GTI
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: HUBERT GTI » czw maja 24, 2007 10:26

Panowie wiem juz jak ta usterka wyglada dokladnie!! Otoz samochod z rana odpala niemalze na dotyk, z tym ze swieci sie ikonka ladowania ktora gasnie w momencie dodania gazu potem juz nie swieci a silnik dlawi sie, gasnie, nie chce jechac dopoki sie nie rozgrzeje!! Panowie tutaj moja skromna wiedza sie konczy i nie mam pojecia co to jest wiec prosze was o pomoc!! Dodam jeszcze ze nie dawno ojciec byl w serwisie, gdzie wymieniono akumulator i zbadano alternator! Wyszlo wowczas ze jest w kiepskim stanie i tzreba go wymienic lub zrobic kapitalny remont alternatora! Niech mi ktos pomoze czy to ze gasnie ma jaki kolwiek zwiazek z tym? Przypominam chodzi o MK2 1.6 PN mojego ojca a nie o mojego GTIka!!

POZDRAWIAM!!

[ Dodano: 28 Maj 2007 00:24 ]
Czy moglby mi ktos pomoc?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”