Wymiana paska rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana paska rozrządu
Witam!
Mam gofba III 1.9 DTI
Mam mały problem chce wymienic pasek rozrzadu ale ne moge sciagnac pierwszego paska z koła pasowego.
Drugi paseek od aternatora bez problemu schodzi wystarczy przycisnac alternator i sciagnac.
A pierwszy pasek od wspomaganie ie moge sciagnac. Jest tam takimaly trybik i sroba z trybem ktora jest zardzewiala i troche zjechana.
Nie wiem jak to dokladnie opisac.
Ale koledzy fachowcy pewnie wiedzaj o co chodzi i jak z tym sobie poradzić.
Prosze o pomoc.
Z gory bardzo dziękuje!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 24 Maj 2007 17:03 ]
NIKT MI NIE POMORZE?:(
Mam gofba III 1.9 DTI
Mam mały problem chce wymienic pasek rozrzadu ale ne moge sciagnac pierwszego paska z koła pasowego.
Drugi paseek od aternatora bez problemu schodzi wystarczy przycisnac alternator i sciagnac.
A pierwszy pasek od wspomaganie ie moge sciagnac. Jest tam takimaly trybik i sroba z trybem ktora jest zardzewiala i troche zjechana.
Nie wiem jak to dokladnie opisac.
Ale koledzy fachowcy pewnie wiedzaj o co chodzi i jak z tym sobie poradzić.
Prosze o pomoc.
Z gory bardzo dziękuje!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 24 Maj 2007 17:03 ]
NIKT MI NIE POMORZE?:(
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 11:36 przez NaraMisiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Poniżej masz opis z książki wydawnictwa AUTO, a TUTAJ SĄ ZDJĘCIA z wymiany rozrządu.
Są one dostępne dzięki uprzejmości kolegi RYDZA, który zrobił je kiedyś podczas wymiany w swoim autku i zamieścił w necie:
Na koniec pozostaje mi tylko Cie ostrzec, że jeśli nie czujesz się do końca na siłach, lepiej zlecić robotę komuś, kto się na tym dobrze zna... Z ROZRZĄDEM NIE MA ŻARTÓW!!!! Jak mówią można przeczytać 1000 książek o nauce pływania, po czym skoczywszy do głębokiej wody z miejsca pójść na dno i się utopić...
Tak czy owak, powodzenia!
pozdrawiam!
Są one dostępne dzięki uprzejmości kolegi RYDZA, który zrobił je kiedyś podczas wymiany w swoim autku i zamieścił w necie:
Na koniec pozostaje mi tylko Cie ostrzec, że jeśli nie czujesz się do końca na siłach, lepiej zlecić robotę komuś, kto się na tym dobrze zna... Z ROZRZĄDEM NIE MA ŻARTÓW!!!! Jak mówią można przeczytać 1000 książek o nauce pływania, po czym skoczywszy do głębokiej wody z miejsca pójść na dno i się utopić...
Tak czy owak, powodzenia!
pozdrawiam!