Wyskoie obroty Golf2 1,6PN.POMOCY!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Qboy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wyskoie obroty Golf2 1,6PN.POMOCY!!!

Post autor: Qboy » sob kwie 30, 2005 11:43

Witam.Mam własnie problem z tymi obrotami.Jakis czas temu zauwazyłem ze bez przyczyny silnik wskakuje na wysokie obroty i z nich nie schodzi (trzeba wyłanczac silnik bo chyba by flaki wypruł)Metodą prób i błedów doszłem do wniosku ze nawala "siłownik" podcisnieniowy który reguluje obroty silinka.Kiedys go popsikałem wd40 bo wydawało sie ze sie zawiesza i miesiac byl spokój a teraz padł na dobre.Sprezynka na zewnątrz jest ok ale nie wiem jak jest to w srodku skonstruowane.A moze zatkał sie jakis przewód podcisnienowy?Nie wiem naprawde co mogło sie stac.Prosze o pilną pomoc :grin: Z góry dzieki :pub:

Sylvo23

Post autor: Sylvo23 » sob kwie 30, 2005 11:51

tak , słusznie metoda dedukcjii doszedłes do tego ale można ,jescze jedna rzecz sprawdzc czujnik cieczy w rozdzielaczy przy głowice tym silnikiem krokowym reguluje odłacz go jezelinadal ma wysokie obroty to silnik ,jezeli sie uspokoi a nawet bedzie gasł to ten czujnik padł(pokazuje on równiez temp cieczy, a i moze byc 2 po 2 przewody lub 1 na 4ry przewody)

Sylvo23

Post autor: Sylvo23 » sob kwie 30, 2005 11:52

a i podcisnienie w tem wypadku odpada

Qboy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Qboy » sob kwie 30, 2005 12:43

A mozesz mi powiedziec gdzie on sie dokładnie znajduje bo nie bardzo doszłem do tego jak napisałes :grin: Jest on po lewej strone na gazniku pod krokowym czy na głowicy gdzies? :kac:

Sylvo23

Post autor: Sylvo23 » sob kwie 30, 2005 14:00

z boku głowicy ma byc, lub gdzies w bloku , w kazdym badz razie tam gdzie idzie gorąza woda na chłodnice

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”