Witam wszystkich. Potrzebuję celem sprawdzenia na chwile podpiąć od kogoś wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym. Mam dośc duże problemy z grzaniem się hamulcy a juz wszystko prawie wymienione, została pompa i to. Jestem Z DĄBROWY GÓRNICZEJ.
POMÓÓZCIE
[MK3 ABD] Węzyk podciśnienia serwo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lgruszkos
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
[MK3 ABD] Węzyk podciśnienia serwo
Ostatnio zmieniony pt gru 08, 2006 00:22 przez lgruszkos, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [mk3]węzyk podciśnieniea serwo silnik ABD
A co ma wspólnego zaworek podciśnienia z grzaniem się hamulcy. Odpowiedź - Nic. Jak byś miał uszkodzony zaworek to byś miał twardy pedał jak krawężnik.lgruszkos pisze:Witam wszystkich. Potrzebuję celem sprawdzenia na chwile podpiąć od kogoś wężyk podciśnienia z zaworkiem zwrotnym. Mam dośc duże problemy z grzaniem się hamulcy a juz wszystko prawie wymienione, została pompa i to. Jestem Z DĄBROWY GÓRNICZEJ.
POMÓÓZCIE
No więc jak tak powiadasz to wymieniaj koszt 200,- a serwa 1200,- w aso w Poznaniulgruszkos pisze:Ma duzo współnego. Jest to zawór podciścienia czyli ak jest za duzo ciśnienie to je odpuszcza. A u mnie jak jest silnik zimny to pedał jest miekki a pozniej twardnieje bo robi sie ciśnienie i pompa sama dociska hamulce
A dodam że ciekawe jakim cudem robi się tam ciśnienie ???, a zaworek nie służy do spuszczania ciśnienia tylko do trzymania podciśnienia w układzie serwa przy braku jego przestaje działać serwo a nie coś Ci dusi na pompe hamulcową to nie pneumatyczny hamulec w cięzarowym samochodzie.