Problem z rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marcinos80
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z rozrusznikiem
Mam problem z rozrusznikiem w golfiku. Zdarzyło mi się to ze 2 razy w ciągu ostatnich kilku dni. Kiedy przekręcam kluczyk, w połowie zacina się. Nie dochodzi do odpalenia silnika, wszystkie kontrolki, które powinny się świecą. Ponowna próba to samo. Za to przytrzymanie kluczyka przez 3 sek. sprawia, że w końcu się "odblokowuje" i odpala normalnie, ale nie chcę spalić rozrusznika. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale zdarza się to przy ciepłym silniku (może to zbieg okoliczności?). Potem jakoś odpala. Ponieważ jestem totalnie świerzy i co gorsza zafajdany humanista poproszę o radę baaardzo prostym językiem. Uczę się golfika, ale trochę mi to zajmie
- Marcinos80
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wow, kocham to forum! to się nazywa szybka odpowiedź. Posłucham Was, wymienię bendix. I od razu pytanie z tych głupich bendix to częśc rozrusznika zapewne. Szukać samemu czy zdać się na warsztat?
[ Dodano: 22 Maj 2007 20:02 ]
aha, Marcin3 Głowy nie dam, ale chyba były stuki, ale nie tak, że bez przerwy, ale z ztego co pamiętam kilka razy stuknęło
[ Dodano: 22 Maj 2007 20:02 ]
aha, Marcin3 Głowy nie dam, ale chyba były stuki, ale nie tak, że bez przerwy, ale z ztego co pamiętam kilka razy stuknęło
- Marcinos80
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Marcinos80
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dobra, nie ma to jak wyzwanie podejdę do tego sam. Dzięki wielkie jeszcze raz Jaszczur.
[ Dodano: 24 Maj 2007 18:36 ]
To mam jeszcze jedno szybkie pytanie, wiem, że to już nie elektryka, ale dotyczy tego samego problemu: czy pomiędzy silnikiem a rozrusznikiem jest jakaś przegroda/osłona w MK3? Chodzi o coś co izoluje rozrusznik od gorącego silnika. Wymieniam właśnie czujnik temperatury bo siadł i możliwe, że przegrzewa się rozrusznik. I chciałbym wiedzieć czy jest taka przegroda, bo w niektórych autach jest.
[ Dodano: 24 Maj 2007 18:36 ]
To mam jeszcze jedno szybkie pytanie, wiem, że to już nie elektryka, ale dotyczy tego samego problemu: czy pomiędzy silnikiem a rozrusznikiem jest jakaś przegroda/osłona w MK3? Chodzi o coś co izoluje rozrusznik od gorącego silnika. Wymieniam właśnie czujnik temperatury bo siadł i możliwe, że przegrzewa się rozrusznik. I chciałbym wiedzieć czy jest taka przegroda, bo w niektórych autach jest.