zamiana zawieszenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamiana zawieszenie
Witam.
Mam okazje sie zamienic moje amortyzatory i spręzyny na 4 miesięcznie zółte amortyzatory i spręzyny z samochodu ktore zostało przywiezione z niemiec. Niestety niewiem jakiej one jest firmy ale jechałem autem i nic nie styka Koła 13 cali na zimówkach są chwowane w nadkolach. Podobno kosztowało 450 euro. I moje pytanie czy podejdzie to do mojego golfa Z 96 roku bo ten jest z 92. I czy jak koła są schowane 2 cm w nadkolach to jest to obnizenie o 6 czy 8?? I gdyby było za nisko to mozna go np podniesc troche na gumach usztywniających?? A tak ogolnie czy opłaca się taka zamiana??
DORADZCIE MI!!
Mam okazje sie zamienic moje amortyzatory i spręzyny na 4 miesięcznie zółte amortyzatory i spręzyny z samochodu ktore zostało przywiezione z niemiec. Niestety niewiem jakiej one jest firmy ale jechałem autem i nic nie styka Koła 13 cali na zimówkach są chwowane w nadkolach. Podobno kosztowało 450 euro. I moje pytanie czy podejdzie to do mojego golfa Z 96 roku bo ten jest z 92. I czy jak koła są schowane 2 cm w nadkolach to jest to obnizenie o 6 czy 8?? I gdyby było za nisko to mozna go np podniesc troche na gumach usztywniających?? A tak ogolnie czy opłaca się taka zamiana??
DORADZCIE MI!!
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=76616/][size=150][color=red][b]MÓJ MK3[/b][/color][/size][/url]
Skoro na 13 Ci koło zakrywa to gleba jest na maxa.W takim razie masz na 100% 80 ja mialem w swojej dwojce takie obnizenie (jak nie wieksze ):).Jezeli nieprzeszkadza Ci taka gleba to sie zamieniaj.Zawsze pozniej mozesz z przodu sprezyny wymienic na jakies 60 a tyl pewnie jest regulowany na talerzykach od amorka.GLEBA musi byc!!!
Jeżeli się nie mylę to do 08.94 różniło się zawieszenie przednie jedynie talerzykami, ale jak wymieniasz całość to nie będzie miało żadnego znaczenia, a jeżeli się mylę to poprawcie.
Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC
Dzis dokładnie się temu przyjrzałemi Amortyzatory są firmy Jamex Gazowe. Auto siedzi tak ze nadkola są rowno oponami, czyli jest to -80 czy - 60?? Na zwojach spręzyn zauwazyłem rdze tak jakby się ze soba stykały... czyli są zuzyte czy to normalna rzecz.
Na talerzykach z tyły niema niestety regulacji. Amortyzatory widac ze są nowe niema na nich grama rdzy i nalepki wszystkie są.
Koledzy opłaca się wziąsc taką zawieche?? A tak wogule to ile ona jest warta jako urzywana?
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 07:52 ]
To wkońcu ta rdza na spręzynie jest normalnym obiawem czy sprezyny są wykończone??
Na talerzykach z tyły niema niestety regulacji. Amortyzatory widac ze są nowe niema na nich grama rdzy i nalepki wszystkie są.
Koledzy opłaca się wziąsc taką zawieche?? A tak wogule to ile ona jest warta jako urzywana?
[ Dodano: Wto Maj 22, 2007 07:52 ]
To wkońcu ta rdza na spręzynie jest normalnym obiawem czy sprezyny są wykończone??
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=76616/][size=150][color=red][b]MÓJ MK3[/b][/color][/size][/url]