czy tak wyglada wskazówka z 5 L w baku ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
czy tak wyglada wskazówka z 5 L w baku ??
Zobaczcie , wlalem dokladnie 5,5 l z banki do suchego zbiornika i wskazowka wyglada tak jak na zdjeciu, jak nie ma paliwa to ona tez tak wyglada, wiec nie wiem dokladnie ile mam paliwa przy takim wskazaniu. Wymyslilem ze moze podgiac drut na ktorym jest pływak w baku , troszeczke w dół wtedy bedzie moze wskazywal tak jak potrzeba mniej wiecej. Czy dobrze kombinuje ? OCencie zdjecie , wszelkie pomysły mile widziane.
jak zaleje wiecej paliwa to wskazowka sie podnosi bez problemu ale co z tego jak nie podaje w miare dokladnych chociaz wskazan.
jak zaleje wiecej paliwa to wskazowka sie podnosi bez problemu ale co z tego jak nie podaje w miare dokladnych chociaz wskazan.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ale to dziwne ,troszke bo jak jest sahara to tak samo pokazuje :/ , u kumpla w MK2 było tak jak pisal ktorys kolega wyzej ,ze na kropeczke wchodziło i wtedy padał. Myslalem ze jakby przygiac troszke ten drut na ktorym jest pływak w dół , wtedy wskaznik pokazałby jeszcze jakies paliwo na wskazniku.
Zastanawiam sie bo przeciez podobno rezerwa jest 7 l tak ? no to przeciez 1,5 litra to za cholere nie podniesie tej wskazowki na poczatek czerwonego pola.
Zastanawiam sie bo przeciez podobno rezerwa jest 7 l tak ? no to przeciez 1,5 litra to za cholere nie podniesie tej wskazowki na poczatek czerwonego pola.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mnie pokazuje zawsze za mało
nie wiedzialem ile spali autko ( po tym wskazniku to ja sobie moge liczyc ) wiec wyjezdzilem na maxa az zdechlo na PB i zalalem 5 l paliwka z banki, przejechalem dokladnie 50 km wiec wychodzi 10 na 100 tylko ze ok 20 km to jezdzilem na krotkich odcinkach wokól komina.
a dzisiaj pobilem rekord na LPG chyba na 34 litrach zrobilem 356 km wiec to wychodzi 9,5 literka , trasa mieszana ale z przewaga trasy mniej wiecej 3/4 zrobilem w trasie a dzisiaj jeszcze po miescie sporo jezdzilem,
sadze ze jak na to ze mam oponki 195 i srednio na trasie 130 i to miasto to jeszcze da sie przezyc, a co do tego wskaznika to ja go zrobie ze bedze pokazywal co do mililitra nie wiem jak to zrobie i czy to zrobie ale to zrobie
nie wiedzialem ile spali autko ( po tym wskazniku to ja sobie moge liczyc ) wiec wyjezdzilem na maxa az zdechlo na PB i zalalem 5 l paliwka z banki, przejechalem dokladnie 50 km wiec wychodzi 10 na 100 tylko ze ok 20 km to jezdzilem na krotkich odcinkach wokól komina.
a dzisiaj pobilem rekord na LPG chyba na 34 litrach zrobilem 356 km wiec to wychodzi 9,5 literka , trasa mieszana ale z przewaga trasy mniej wiecej 3/4 zrobilem w trasie a dzisiaj jeszcze po miescie sporo jezdzilem,
sadze ze jak na to ze mam oponki 195 i srednio na trasie 130 i to miasto to jeszcze da sie przezyc, a co do tego wskaznika to ja go zrobie ze bedze pokazywal co do mililitra nie wiem jak to zrobie i czy to zrobie ale to zrobie
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
da sie to zrobic..nawet wczoraj z tym walczylem....tyle ze u mnie kiedy wskazowka byla juz calekiem poza polem mialem jeszcze z 7l w zbiorniku...a wiec...jak rozkrecisz zegary,wyciagniesz wskaznik od paliwa to na tylnej sciance tego wskaznika jest takie oczko a w nim takie zabki ktore sluza do regulacji wskazowki we wskazniku...troche trzeba poprobowac i mozna ustawic zeby pokazywal w miare dokladnie...
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
MZiobro, no to mnie pocieszyles, wiem jak fajnie sie wypina linke wiec z wyciaganiem zegarow dam sobie spokoj , nadal sie upieram przy wyginaniu preta w baku, bo jezeli to jest tak ze pływak wisi nad poziomem paliwa to wtey ok pokazuje zero na wskazniku , ale wiem ze tam jest jeszcze 5 l , weic jak opuszcze jeszcze pływak na dół to pływak jeszcze bedzie pływac i wskazowka sie jescze podniesie troszke i o to mi chodzi tylko zebym nie przesadzil bo wtedy bede mial na wskazniku pol baku a w samym baku 5 L , mysle ze jakies 2-3 cm nizej pływak i bedzie ok