Zapalam a on i tak gasnie:(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zapalam a on i tak gasnie:(
Witam serdecznie, mam problem z silnikiem i chyba elektryka. mianowicie, przekrecam zaplon, wskazniki, kontrolki, nic nie reaguje, zapalam silnik a on po 2 sekundach gasnnie sam z siebie. lampy i podswietlenie deski rozdzielczej dzialaja normalnie. bardzo prosze o pomoc.
masz immobilajzer ?? albo on , albo kostka stacyjki .SaNoN pisze:Witam serdecznie, mam problem z silnikiem i chyba elektryka. mianowicie, przekrecam zaplon, wskazniki, kontrolki, nic nie reaguje, zapalam silnik a on po 2 sekundach gasnnie sam z siebie. lampy i podswietlenie deski rozdzielczej dzialaja normalnie. bardzo prosze o pomoc.
zapisał się błąd w ECU i trzeba podłączyć się pod vaga i go skasowaćSaNoN pisze:Wszystko ladnie i pieknie, ale teraz ciagle mi miga ta smieszna sprezynka na zegarach, czy to blad ktory trzeba wykasowac? czy moze cos innego?
sprezynka-to od swiec takie pomaranczowe, co powinno zgasnac po zapaleniu silnika

- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Wydaje mi sie ze zapisane (stare) bledy nie powoduja migania kontrolki. Jezeli silnik jest uruchamiany (restart komputera) i wszystko jest ok, to blad oczywiscie pozostaje w pamieci (mozna go zczytac i wykasowac), ale kontrolka nie mruga. Kontrolka mruga tylko kiedy po ostatnim uruchomieniu cos bylo nie tak. Dlatego wielu uzytkownikow kiedy pierwszy raz podpina VAGa, to sie dziwi ze w pamieci bylo kilka bledow, a zadne kontrolki nie mrygaly.damcio151 pisze:zapisał się błąd w ECU i trzeba podłączyć się pod vaga i go skasować