Będe wymieniał radio.
Mam teraz Gamme V i wymieniam na Pioneera DEH -2900 ( nie krytykujcie bo wiem że to nie cud techniki ale nie mam bardzo kasy a przy moich wytłumionych drzwiach i phonocarach narazie wystarczy, a pozatym do klimatronica pasuje).
nie znalazłem na forum tematu w którym byłoby opisane na jakie trudności i niespodzianki napotkam podczas montażu i stad moje pytania.
1. Czy to prawda że nie bedzie mi tuner radiowy chodził bo potrzebny mi separator antenowy?
2. Jeśli musze mieć separator to czy ten będzie dobry?
http://www.allegro.pl/item195892760_sep ... rator.html
3. Czy trzeba przepinać jakieś kable w kostkach ISO? Jeśli tak to gdzie i jakie?
4. Czy trzeba przerabaić kieszeń bo oryginalnie jest plastikowa a Pioneer bedzie miał swoją metalową ramkę?
5. Jeśli jest coś czego jeszcze nie wymieniłem to prosze o tym napisać. Odwdzięczę się odpowiednio zgodnie z regulaminem forum
GOLF MK IV - Wymiana radia na niefabryczne
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Miałem kiedyś u siebie przez jakiś czas podobne radyjko, też pioneera i nie miałem żadnych problemów, czy niespodzianek.
nie miałem separatora a mimo to stacje bardzo dobrze odbierały po za tym możesz mieć fabrycznie już podciągnięte zasilanie. W razie jakiś problemów zawsze taki separator możesz dokupić.
w instalacji auta nic nie zamieniasz. to w kostce radia trzeba zamienić ze sobą 2 kabelki (czerwony z żółtym) bo inaczej będzie gubić ustawienia. W instr. radia jest dokładnie opisane które.
Kieszeń radia doskonale pasuje.
nie miałem separatora a mimo to stacje bardzo dobrze odbierały po za tym możesz mieć fabrycznie już podciągnięte zasilanie. W razie jakiś problemów zawsze taki separator możesz dokupić.
w instalacji auta nic nie zamieniasz. to w kostce radia trzeba zamienić ze sobą 2 kabelki (czerwony z żółtym) bo inaczej będzie gubić ustawienia. W instr. radia jest dokładnie opisane które.
Kieszeń radia doskonale pasuje.