Gaśnie silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie silnik
mam golfa 3 GT zatankwoalem ponoc lewego paliwa silnik jak odpalam gasnie spadaja obrotyi gasnie tankowalem juz z 5 razy dolewalem denaturatu troche przeszlo jednak dalej gasnie czasem po odpaleniu zgasnie raz po jakims czasie potem odpale go i est juz oki prosze o pomoc niewiem co mam robic
Ostatnio zmieniony ndz maja 20, 2007 19:23 przez PiotrekGT, łącznie zmieniany 1 raz.
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a cos mu tam wlal???
nie dymił na tym lewym paliwie?
moja mamuska kiedys wlala jakis syf do auta z karnistra i jak odpalila to siwy dym byl.
Ledwo dojechalem do CPNu i wlalem mu 98 zeby sie zmieszalo to moze z 95 oktanow wyszlo albo i mniej. Dalem w ,,*#cenzura#*" i przeszło.
Dolej mu jeszcze denaturatu. Nic mu nie zaszkodzi.
nie dymił na tym lewym paliwie?
moja mamuska kiedys wlala jakis syf do auta z karnistra i jak odpalila to siwy dym byl.
Ledwo dojechalem do CPNu i wlalem mu 98 zeby sie zmieszalo to moze z 95 oktanow wyszlo albo i mniej. Dalem w ,,*#cenzura#*" i przeszło.
Dolej mu jeszcze denaturatu. Nic mu nie zaszkodzi.
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
hehe
wlalalem mu jakiegos shita dymil ale na czarno bo byla ropa:D dolalem mu juz pare razy V power troche puscilo i wlasnie gasnie tylko zanim sie rozgrzeje jak juz osiagnie temp to jest ok i jeszcze jedno zauwazylem ze obroty zawsze powyzej 10 tys 11 12 a jak zgasnie to wskakuje na 9 i jest wszystko ja k wbajce
ostro
czyli wymiana pompy paliwa powinna pomoc ?? mozliwe ze jest zatkatana przez to gowniane paliwo boze poprostu mam takie nerwy nie tankuje wiecej na jakis dzikich stacjach
h
filtr wymieniony
[ Dodano: 24 Maj 2007 15:42 ]
chłopaki a moze czujnik halla jest za to odpowiedzilny ?? co jeszcze moge wymienic by to zniwelowac ??
[ Dodano: 25 Maj 2007 14:35 ]
panowie pomocy bo juz mnie nerwica lapie jak silnik jest nagrzany wtedy niegasnie wszystko jest cacy natomiast po dluzszym nieodpaaniu np 3 godz odpali pochodzi obroty na 1 tys sa potem po okolo 10 min spadaja do zera nieda sie ani gazem ich wzbic poprostu auto gasnie odpale je ponownie i wsyzstkie jest cacy od czego to moze sie tak dzic ??
[ Dodano: 24 Maj 2007 15:42 ]
chłopaki a moze czujnik halla jest za to odpowiedzilny ?? co jeszcze moge wymienic by to zniwelowac ??
[ Dodano: 25 Maj 2007 14:35 ]
panowie pomocy bo juz mnie nerwica lapie jak silnik jest nagrzany wtedy niegasnie wszystko jest cacy natomiast po dluzszym nieodpaaniu np 3 godz odpali pochodzi obroty na 1 tys sa potem po okolo 10 min spadaja do zera nieda sie ani gazem ich wzbic poprostu auto gasnie odpale je ponownie i wsyzstkie jest cacy od czego to moze sie tak dzic ??