Migające swiatła mijania MK 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Migające swiatła mijania MK 2
Witam.
Mam taki problem: przy wyższych obrotach migają mi światła mijania i podświetlanie deski oraz żarzą się kontrolki cisnienia oleju i alumulatora. Natomiast na wolnych obrotach jest w miare normalnie jedynie przy odpaleniu nie gaśnie mi kontrolka ładowania alumulatora i musze troche przegazować by zgasła. Jeśli ktoś może mi pomóc będe wdzięczny.
Pozdrawiam.
Mam taki problem: przy wyższych obrotach migają mi światła mijania i podświetlanie deski oraz żarzą się kontrolki cisnienia oleju i alumulatora. Natomiast na wolnych obrotach jest w miare normalnie jedynie przy odpaleniu nie gaśnie mi kontrolka ładowania alumulatora i musze troche przegazować by zgasła. Jeśli ktoś może mi pomóc będe wdzięczny.
Pozdrawiam.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przekonasz sie szybko jak odlaczysz regulator ladowania i nie bedziesz mial go jakas chwile , u mnie zadzialalo znaczy sie pojechalem i zapomnialem podpiac regulatora i nie mrugalo to sie zdziwilem ale jak znowu go podlaczylem to wiadomo jaka reakcja.z lozyskiem to musialbys posluchac czy nie halasuje a moze wszystko ok tylko szczotki sa wytarte bo masz wirnik czy ja tam sie to zwie lekko krzywy i nie dociskaja sie szczotki rownomiernie.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

Regulator do gofera dostaniesz za 24 zyle, tyle wolali (w kazdym badz razie nie wiecej niz 30zyli chyba nie powinienes zaplacicdragon5555 pisze:No ja też sugeruję sprawdzić napięcie ładowania alternatora i pewnikiem wy mienić regulator napięcia. koszt 50-60 zyla a roboty dosłownie 5 minut.

Pozdro:
Slawek
Odpowiem sobie na pytanie
może też komuś się przyda.
Mam alternatory valeo 65A made in france bleee w polo 1.3 i golf 1.8
Łożysko małe 6200 a duże 6203. Szczotki 6,25x4,5, jeśli macie nieorginalny regulator napięcia to szczotki prawdopodobnie będą większe.
Pisze bleee bo nie ma kłów na wałku i nie miałem jak chwycić w tokarkę by zniwelować te rowy oceaniczne po szczotkach. Alternator po przebiegu ok 175 tyś. km
Miałem również migotanie świateł ... prawie jak karetka
- teraz jest ok.
ps. za łożyska i szczotki dałem 30 zł
ps.2 DUKEM - a katalogi mają takie śmieszne, że dali mi łożysko 6201 i jakieś inne szczotki

Mam alternatory valeo 65A made in france bleee w polo 1.3 i golf 1.8
Łożysko małe 6200 a duże 6203. Szczotki 6,25x4,5, jeśli macie nieorginalny regulator napięcia to szczotki prawdopodobnie będą większe.
Pisze bleee bo nie ma kłów na wałku i nie miałem jak chwycić w tokarkę by zniwelować te rowy oceaniczne po szczotkach. Alternator po przebiegu ok 175 tyś. km
Miałem również migotanie świateł ... prawie jak karetka

ps. za łożyska i szczotki dałem 30 zł
ps.2 DUKEM - a katalogi mają takie śmieszne, że dali mi łożysko 6201 i jakieś inne szczotki

http://rowers.pl