problem z temperatura
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z temperatura
nie piszcie ze jest taki temat bo przeczytalem ten temat i nic mi nie pomoglo...
golf 3 1.8 silnik...temperature mialem okolo 110 stopni przez caly czas...dolna rura od chlodzenia byla zimna wiec pierwszy pomysl termostat...termostat wymieniony, obie rury rownomiernie nagrzane a temperatura taka sama...drugi pomysl czujnik temperatury do bani...czujnik zmieniony...dalej tak samo...dalej, czyjnik wentylatora chlodnicy pewnie nie dziala bo wiatrak sie nie wlacza...podpialem wlasnie wiatrak na krotko zeby chodzil caly czas, przejechalem sie 10 minut i temperatura ciagle taka sama...czujnik nie moze przeklamywac temperatury bo widze ze woda mi sie gotuje...help !
golf 3 1.8 silnik...temperature mialem okolo 110 stopni przez caly czas...dolna rura od chlodzenia byla zimna wiec pierwszy pomysl termostat...termostat wymieniony, obie rury rownomiernie nagrzane a temperatura taka sama...drugi pomysl czujnik temperatury do bani...czujnik zmieniony...dalej tak samo...dalej, czyjnik wentylatora chlodnicy pewnie nie dziala bo wiatrak sie nie wlacza...podpialem wlasnie wiatrak na krotko zeby chodzil caly czas, przejechalem sie 10 minut i temperatura ciagle taka sama...czujnik nie moze przeklamywac temperatury bo widze ze woda mi sie gotuje...help !
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
rudy_691, zdejmij węże z króćców wodnych w chłodnicy i w górny włóż szlauch i lej wodę jak będzie leciało dużo syfu to już masz przyczynę (zapchana chłodnica)Bąku pisze:moze chłodnica zakitowana jakimś syfem...
może to też być wina (oby nie) pompy wodnej - mogą być w niej połamane łopatki i wtegy też woda będzie się gotować (ostatnio ktoś na forum miał taki przypadek)
żeby sprawdzić pompę trzeba niestety ją wykręcić
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a plynu masz w zbiorniczku tyle ile trzeba. Ostatnio znajomy do mnie przyjechal bo mu sie autko grzeje i patrze a on ma ponizej minimum. Dolalismy plynu i przeszło.
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam
jeżeli gotuje Ci to zupełnie inna sprawa, przyczyn może być kilka: zapowietrzona instalaja chłodnicza, lub gazowa (jesli taka posiadasz), zgrzany silnik mogła pujść głowica, zatkana instalacja (co pisali wczesniej koledzy),
Ja osobiscie miałem np założone w pompie wody odwrotnie łopatki (mechanik nie sprawdził a czesc była nieoryginalna) i wode tłoczył w druga strone, owszem temperatura podchodziła do 100-105 ale nie gotował, jeśli gotuje to już zupełnie inna rzecz jak pisałem wyżej.
pozrd
[ Dodano: 17 Maj 2007 21:22 ]
i jeszcze jedna rzecz, kiedys założyłem termostat (nieoryginalny) z pułki i był wadliwy nie otwierał się - wiec to terz jakas wskazówka, najlepiej wyrzuc termostat i szukaj dalej
[ Dodano: 17 Maj 2007 21:23 ]
i jeszcze jedna rzecz, kiedys założyłem termostat (nieoryginalny) z pułki i był wadliwy nie otwierał się - wiec to terz jakas wskazówka, najlepiej wyrzuc termostat i szukaj dalej
jeżeli gotuje Ci to zupełnie inna sprawa, przyczyn może być kilka: zapowietrzona instalaja chłodnicza, lub gazowa (jesli taka posiadasz), zgrzany silnik mogła pujść głowica, zatkana instalacja (co pisali wczesniej koledzy),
Ja osobiscie miałem np założone w pompie wody odwrotnie łopatki (mechanik nie sprawdził a czesc była nieoryginalna) i wode tłoczył w druga strone, owszem temperatura podchodziła do 100-105 ale nie gotował, jeśli gotuje to już zupełnie inna rzecz jak pisałem wyżej.
pozrd
[ Dodano: 17 Maj 2007 21:22 ]
[ Dodano: 17 Maj 2007 21:23 ]
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- krzysiek82
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja kiedyś chciałem moją chłodnicę udrażniać, ale znajomy ze sklepu motoryzacyjnego stanowczo odradził mi wszelkie specyfiki. Nie wiem czy to prawda, ale jest spora szansa że chłodnica będzie przeciekała po takim zabiegu. Zresztą nie tylko chłodnica jeśli zastosujesz środek w aucie a nie tylko samej w chłodnicy.
[img]http://www.usersigs.com/site/data/media/10/Sans_titre-2.gif[/img]
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446
[img]http://images4.fotosik.pl/170/6664f3af63388f0d.jpg[/img]
GSM: 600-827-446