Wyciek oleju - czy zmieniać na mineralny?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Malenka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Malenka » śr maja 16, 2007 16:24

Witam. Wszytkim dziękuję za odpowiedzi. Dziś zrobię zdjęcia. Olej wymieniałam pod koniec stycznia. Jeźdżę teraz na półsyntetyku (Castrol 10W40). Jutro jak mi się uda wcisnąć podjadę do mechanika, bo cokolwiek by to nie było - sama tego nie naprawię. Wiadomość, że lepiej jak cieknie niż jak bierze olej traktuję jako pocieszenie - więc dzięki za dodanie mi nadziei :)

A co do przebiegu - auto było sprowadzone z Francji, wszystko jest możliwe, aczkolwiek silnik wszyscy oceniali na "w bardzo dobrym stanie" i do tej pory nie miałam z tym problemów. Może zawsze musi być ten pierwszy raz (odpukać) ;)

[ Dodano: 16 Maj 2007 17:44 ]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony czw maja 17, 2007 14:34 przez Malenka, łącznie zmieniany 1 raz.

greg

Post autor: greg » śr maja 16, 2007 23:16

Malenka, a jednak filtr FILTRONA - co pytałem o nazwę, na zdjeciach widać ze zapocone, ale gdzie się leje przy tym filtrze to ciężko wydedukować

Awatar użytkownika
Malenka
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Malenka » czw maja 17, 2007 14:24

Więc jest już po sprawie. Winny był czujnik ciśnienia oleju. Dziekuję wszystkim za podpowiedzi i za pomoc. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”