Co zrobic z Katalizatorem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co zrobic z Katalizatorem
Witam wszystkich chce sie pozbyć Katalizatora ale mam problem Sonda siedzi co mam zrobić, jak obejść to podobno jakiś tryk elektryczny jest na to.
domyslam sie ze masz sone zalozona na katalizatorze, podobno nie jest to latwa przerobka ale tlumikarze dadza sobie rade, jesli masz padnieteg kata to sa 3opcje
1) wsadzic nowego kata:) ale raczej nie ma sensu bo drogo wyjdzie ale za to zdrowo:) i jeb**ni ekolodzy na pewno by Cie za to pochwalili:)
2)wsadzic strumienice luskowa koszt od 60 do 100zl jedni mowia ze lipa, drudzy ze spoko, ja u siebie zaloze bo chce sprawdzic
3) polaczyc uklad rura o takiej samej srednicy, najlepiej zeby ta rura byla zamontowana w obudowie kata( nie bedzie problemow na przegladzie, chociaz w naszym pieknym kraju nigdy ich nie ma jak sypniesz 50zl:) ) a sonde trzeba umiejetnie przeniesc na jeden z w/w elementow
1) wsadzic nowego kata:) ale raczej nie ma sensu bo drogo wyjdzie ale za to zdrowo:) i jeb**ni ekolodzy na pewno by Cie za to pochwalili:)
2)wsadzic strumienice luskowa koszt od 60 do 100zl jedni mowia ze lipa, drudzy ze spoko, ja u siebie zaloze bo chce sprawdzic
3) polaczyc uklad rura o takiej samej srednicy, najlepiej zeby ta rura byla zamontowana w obudowie kata( nie bedzie problemow na przegladzie, chociaz w naszym pieknym kraju nigdy ich nie ma jak sypniesz 50zl:) ) a sonde trzeba umiejetnie przeniesc na jeden z w/w elementow
Re: Co zrobic z Katalizatorem
kolego napisz o co ci chodzi z tym trykiem bo ja narazie sie domyslam ze chcesz wywalić sąde i kata jeśli tak to jest na to sposób jesli dobrze cię zrozumiałem to sąde masz w katalizatorze i w dodatku popsutą a kata zabitego????yeti200 pisze:Witam...jakiś tryk elektryczny jest na to.
Witam! Jest jedno proste rozwiązanie i proponuje tak zrobić. Wykręć sonde z katalizatora i go wyjmij. Weź jakiś duży przecinak i wybij całą zawartość ze srodka do kartonika. To się kruszy wiec nie bedzie problemu. Wkręć sonde i po kłopocie. Zawartość sprzedaj na allegro. Ja od swojego 1.8 GTI 16V dostałem jakieś 150zł. Wszystko śmiga jak należy. Pozdrawiam i Życze powodzenia.
-
- Użytkownik
- Kontakt: