Co można dołożyć do tego 2E???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Co można dołożyć do tego 2E???
Witam
Tak jak w temacie ,co polecacie mi jeszcze zrobić w 2E??oprócz głowicy,
Posiadam:
Wałek sportowy Świątka
Pełen dolot z stożkiem K&N dolotami itp
Kolektor 4-2-1 Supersprint
Świece NGK
Kable NGK
Przesterowany komputer
Ustawiony zapłon
wydech przelotowy z koncowym karbonowym Upgrade (lepiej zostawić full przelot czy dodać tłumiki???bo sam nie wiem już jak lepiej)
Dzięki za wszelkie porady,ciekaw jestem czy pasuje z innych silników coś co mogłoby pomóc w dodatkowej mocy/momencie
Pozdrawiam
[ Dodano: 15 Maj 2007 19:57 ]
czyli nic???????????
Posiadam:
Wałek sportowy Świątka
Świece NGK
Kable NGK
Przesterowany komputer
Ustawiony zapłon
wydech przelotowy z koncowym karbonowym Upgrade (lepiej zostawić full przelot czy dodać tłumiki???bo sam nie wiem już jak lepiej)
Dzięki za wszelkie porady,ciekaw jestem czy pasuje z innych silników coś co mogłoby pomóc w dodatkowej mocy/momencie
Pozdrawiam
czyli nic???????????
Re: Co można dołożyć do tego 2E???
Masz kilka istotnych modsów. Jeśli Twój motorek ma podniesiony limiter obr,motor kręci wyżej o np 500 czy 1000obr w stosunku do serii, a zakladam że ma skoro jest ostrzejszy wałek i przesterowany komp, najprostszą a zarazem dość odczuwalną modyfikacją która przychodzi mi do głowy, powinna być zmiana skrzyni biegów na ciaśniej zestopniowaną, lub z krótszym przełożeniem głównym (ewentualnie zmiana samego przełożenia), np 3,9 lub 4,2 lub jeszcze krócejLCQ pisze:Witam
Posiadam:
Wałek sportowy Świątka
Świece NGK
Kable NGK
Przesterowany komputer
Ustawiony zapłon
Pozdrawiam
czyli nic???????????
Re: Co można dołożyć do tego 2E???
Kręci sie do 6800 obr ,jaki model moge mieć skrzyni ????silnik 2E rocznik 95 ,na 5 biegu robie 220km/h choć dokładne może być 219 ,i co mi radzisz??inna zestopiowana skrzynie czy ciasniejsze przelożenie???jak tak to czego szukać dokładniekkk13 pisze:Masz kilka istotnych modsów. Jeśli Twój motorek ma podniesiony limiter obr,motor kręci wyżej o np 500 czy 1000obr w stosunku do serii, a zakladam że ma skoro jest ostrzejszy wałek i przesterowany komp, najprostszą a zarazem dość odczuwalną modyfikacją która przychodzi mi do głowy, powinna być zmiana skrzyni biegów na ciaśniej zestopniowaną, lub z krótszym przełożeniem głównym (ewentualnie zmiana samego przełożenia), np 3,9 lub 4,2 lub jeszcze krócejLCQ pisze:Witam
Posiadam:
Wałek sportowy Świątka
Świece NGK
Kable NGK
Przesterowany komputer
Ustawiony zapłon
Pozdrawiam
czyli nic???????????
Dzięki za info
Pozdr
Tak napewno ,kiedyś doszła nawet do 6900 ,cieżko zwykle to zobaczyć bo dosyć szybko to leci ,TAZ pisze:6800RPM to kręci większość silników bez przeróbek kompa. Czy aby na pewno coś w nim było robione ??
[ Dodano: 16 Maj 2007 14:42 ]
GTMcGyver pisze:jaki wałeczek świątka masz? Który model?Wałek sportowy Świątka
Nie wiem czy jest opłacalne wsadzić G-ladera,jakie to by były koszta??i co bym musiał zapodać??Glader,intercooler,komputer z G60 PG ,orurowanie,odprężyć, o czym zapomniałem??nie lepiej zapodać 1,8 G60 odrazu??Krzyś 16v pisze:odprezyc i dmuchac pobaw sie w g ladera... i jeszcze czytalem ze fajnie lata 2e z digifantem zdaje sie ze evo robil porade...
Dzięki za wskazówki
Pozdrrr
Kolega ma Ibize mk II stad Motor 2E a nie ADY jaki my mamy LCQ powiedz mi ile wsadziłeś juz w silnik chodzi mi o koszta wszystkich modów i czy jest duza róznica w stosunku do seri bo 220 km/h to i ja wycisne moim na seriazizi pisze:masz silnik 2E z 95 roku? ja mam ADY z 94
no chyba że z jakiegoś paska może
Burza Jr pisze:Kolega ma Ibize mk II stad Motor 2E a nie ADY jaki my mamy LCQ powiedz mi ile wsadziłeś juz w silnik chodzi mi o koszta wszystkich modów i czy jest duza róznica w stosunku do seri bo 220 km/h to i ja wycisne moim na seriazizi pisze:masz silnik 2E z 95 roku? ja mam ADY z 94
O kosztach sie nie mówi ,różnica napewno jest ,220 dosyć szybko sie pojawia na liczniku
Daj numer telefonu na PW wkońcu my z Jaworzna ugadamy sie kiedyś to pogadamy, obecnie smigam 126p bo golf mial lekkiego niefartaLCQ pisze:Burza Jr pisze:Kolega ma Ibize mk II stad Motor 2E a nie ADY jaki my mamy LCQ powiedz mi ile wsadziłeś juz w silnik chodzi mi o koszta wszystkich modów i czy jest duza róznica w stosunku do seri bo 220 km/h to i ja wycisne moim na seriazizi pisze:masz silnik 2E z 95 roku? ja mam ADY z 94
O kosztach sie nie mówi ,różnica napewno jest ,220 dosyć szybko sie pojawia na liczniku