Witam serdecznie mam problemy z elektrycznym szyberem w mojej "trójce"
Niedawno kupiłem golfika z niemiec i nie dzxiałał szyber po zdjęciu plastikowej osłony ukrywającej silniczek była odłączona kostka od śilniczka a po jej podłaączeniu coś sie odzywa ( tak cyka) ale nic pozatym a dach stoi w miejscu co może być tego przyczyną
czekam na porady i pozdrawiam wszystkich vw maniaków !!!!!
Problem z elektrycznym szyberdachem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z elektrycznym szyberdachem
Ostatnio zmieniony wt maja 15, 2007 20:40 przez kowal7, łącznie zmieniany 1 raz.
cyka przekaźnik.
podstawowe przyczyny, że tylko cyka, są 3:
1. zaślepka ze strzałką nie zakrywa otworu na klucz imbusowy, co uniemożliwia działanie silnika
2. silnik jest za słaby / mechanizm szybra zakleszczony - próbuje ruszyć ale przy przeciążeniu jest odłączany
3. silnik szybra źle spozycjonowany (ale to w którąś stronę zawsze by zareagował)
sprawdź, czy da się ruszyć szybrem przy pomocy imbusa - będziesz miał odpowiedź, czy sam mechanizm szyberdachu jest sprawny
podstawowe przyczyny, że tylko cyka, są 3:
1. zaślepka ze strzałką nie zakrywa otworu na klucz imbusowy, co uniemożliwia działanie silnika
2. silnik jest za słaby / mechanizm szybra zakleszczony - próbuje ruszyć ale przy przeciążeniu jest odłączany
3. silnik szybra źle spozycjonowany (ale to w którąś stronę zawsze by zareagował)
sprawdź, czy da się ruszyć szybrem przy pomocy imbusa - będziesz miał odpowiedź, czy sam mechanizm szyberdachu jest sprawny
był mk3, jest prawie mk4