Remont auta od podstaw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Remont auta od podstaw
Witam wszystkich:) mam do remontu golf mk2 TD auto sie sprawowało bardzo dobrze ale mój brat ma noge jak cegła i tak go dusił ze aż pekła głowica;/ jednak ja miłosnik VW postanowiłem go odremontowac i zrobić sobie rodzynka:D w skrócie kupie bude od GTI i wrzuce do niej mój silniczek:) zapodam jakas dobrą fele ,glebe,polakieruje całe nadwozie zakonserwuje, zapodam cały pakiet joma tzn grill pełne oswietlenie i zrobie elektryke od zera;) ale mam kilka pytań odnosnie remontu , mam zamiar wymienic glowice ,wtryski oraz tuleje ale niewiem czy to wystarczjace dłubniecie silnika co wy byscie jeszcze w tej jednostce wymienili zeby juz troszke nim pojeździć:) i pytanie odnośnie budy mam w moim golfie miekką deske rozdzielczą i niestety w kabinie z powodu postoju auta na podmokłym placu zrobił sie grzyb czym moge go usunąć tak by juz niewrócił?? i czy zboczkow ,półki, podsufitki tez sie ta go sprać?? matka mi mówiła ze niema sensu brac boczków bo grzyba sie nie pozbede co otym sądzicie?? chce pare czesci odratowac wrazie gdyby z nowo zakupionej budy mi niepasowały:) a tutaj wszystko mam w bardzo dobrym stanie czarne i łądne tyle ze obrosniete grzybkiem;/
Ostatnio zmieniony pn maja 14, 2007 23:10 przez Gacu16, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak chcesz remontować silnik to wymień wszystkie simeringi (na wałku rozrządu, na wale korbowym, jest jeszcze oring w okolicy rozrządu pod taką rolką ale nie wiem od czego ona). W skrzyni biegów też bym wymienił wszystkie simery. Warto sie też przyjżeć tarczy sprzęgła itd. Sprawdź osłony przegubów. Wszystkie te w.w. rzeczy w moim szrocie padły. O tym że warto też sprawdzić wtryski, i pierścienie chyba nie musze pisać:)