Czujniki temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujniki temperatury
Witam.
Mam silnik o 2.0 kodzie 2E pytanie odnosnie czujnika temperatury kiedyś juz ten temat był podejmowany ale zabardzo nie kumałem o co chodziło. Wiem ze do tego silnika sa dostepne 2 rodzaje czujników jedne z zielona obwódka a drugie z żółtą ja mam własnie taki. Czy może ktoś wyjaśnic jaka jest miedzy nimi różnica opócz ceny oczywiście i czy może to być przyczna ze na zimnym silniku pokazuje mi juz połowe skali??
Mam silnik o 2.0 kodzie 2E pytanie odnosnie czujnika temperatury kiedyś juz ten temat był podejmowany ale zabardzo nie kumałem o co chodziło. Wiem ze do tego silnika sa dostepne 2 rodzaje czujników jedne z zielona obwódka a drugie z żółtą ja mam własnie taki. Czy może ktoś wyjaśnic jaka jest miedzy nimi różnica opócz ceny oczywiście i czy może to być przyczna ze na zimnym silniku pokazuje mi juz połowe skali??
Te tanie czujniki zawsze pokazuja od polowy skali! Mysle ze orginalny zamiennik powinien zalatwic sprawe jedz na szrot zaluz sprawdz i jak bedzie ok to bedziesz wiedzial a czujnik oddaj i powiedz ze masz inny:P Ja kiedys tez zmienialem ten czujnik byly dwa za 30 i 90 zl ten za 30 oszukiwal a ten za 90 dzialal prawidlowo! Moze juz kiedys miales wymieniany ten czujnik i teraz dwa oszukuja!
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
witam - sorki ze tak pozno odpisuje w tym temacie - ale zalozylem drugie zegary i teraz po wlaczeniu zaplonu wskaznik znow idze odrazu do polowy skali
czy rzeczywiscie powinienem rozjerzec sie za czujnikiem czy moze to jeszcze inna przyczyba jest jeszcze jakis czujnik odpowiedzialny za wskazania tego licznika?
czy rzeczywiscie powinienem rozjerzec sie za czujnikiem czy moze to jeszcze inna przyczyba jest jeszcze jakis czujnik odpowiedzialny za wskazania tego licznika?