Witam wszystkich!
Mam problem z golfikiem, za kazdym razem gdy autko zbliza sie wskaznikiem do 80 km/h (czasami wiecej, czasami mniej) samochod traci moc, tak jak by jechal bez turbo.
Jezeli ktos wie co to moze byc, lub sam mial taki problem to bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam.
80 km/h i traci moc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
80 km/h i traci moc
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 11:10 przez SaNoN, łącznie zmieniany 1 raz.
SaNoN,
Sprawdź wężyki czy nie są przetarte. Z podpisu wnioskuje że masz silnik AFN
także możesz podmienić miejscami N75 z N18 (zawór sterujący EGR-em) różnią się kolorem główek - 10 min roboty i przejechać się, jeżeli jest OKi tzn że N75 się wysypał. A jeżeli to Ci nie pomoże to możesz mieć zapieczone kierownice spalin w turbinie lub uszkodzoną gruszkę podciśnieniową która zmienia położenie sztangi w turbinie. Możesz też poprosić kogoś żeby zapalił Ci samochód i popatrz czy po odpaleniu sztanga wciągnie się do środka gruszki powinno to nastąpić szybko i płynie, a po zgaszeniu powinna opaść bez żadnych przycięć 
Sprawdź wężyki czy nie są przetarte. Z podpisu wnioskuje że masz silnik AFN

Dziekowac
pozdrawiam.
[ Dodano: 15 Maj 2007 11:14 ]
No niestety musze nieszczesny temat:(
Jezeli chodzi o ta gruszke to jest ok. a silnik jak chodzil tak chodz. ale wystarczy ze zgasze zaplon wlacze ponownie i auto znow mam MOC. zauwazylem tez, ze jezeli nie cisne mocno pedalu gazu, to jade nawet 100km/h i jest ok, lecz po chwili znow szlag mnie trafia:(
Kolega mowil mi cos o jakims sterowniku od turbiny(po lewej stronie stojac przodem do maski, niedaleko filtru paliwa) czy to moze byc to?
Bardzo prosze o pomoc, bo juz zaczynam wlosy z glowy rwac:(
pozdrawiam.

pozdrawiam.
[ Dodano: 15 Maj 2007 11:14 ]
No niestety musze nieszczesny temat:(
Jezeli chodzi o ta gruszke to jest ok. a silnik jak chodzil tak chodz. ale wystarczy ze zgasze zaplon wlacze ponownie i auto znow mam MOC. zauwazylem tez, ze jezeli nie cisne mocno pedalu gazu, to jade nawet 100km/h i jest ok, lecz po chwili znow szlag mnie trafia:(
Kolega mowil mi cos o jakims sterowniku od turbiny(po lewej stronie stojac przodem do maski, niedaleko filtru paliwa) czy to moze byc to?
Bardzo prosze o pomoc, bo juz zaczynam wlosy z glowy rwac:(
pozdrawiam.