Dolot w JP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dolot w JP
Witam. Chciałem poprawić dolot powietrza w swoim JP-ku. Ta rura która była oryginalnie uległa zniszczeniu i ma same dziury. Chciałem użyć rury PCV. I teraz mam trzy pomysły: 1. założyć rure zamiast tej oryginalnej i na końcu dać kolanko z PCV tak aby rura wchodziła na to miejsce co oryginalna. 2. Skierować rurę w strone grilla tak aby dostawało się do niej powietrze bez zbędnych oporów. 3. Zrobić tak jak w punkcie 2 tyle ze wywalić oryginalny filtr powietrza i na końcu rury dać stożek. Co Wy na to? Pomysłów mi nie brak, kwestia to nie pogorszyć dolotu.
Dzięki za zainteresowanie.
Dzięki za zainteresowanie.
Miałem taki sam przypadek,kuny mi zeżarły tą rure.Pytałem machanika co z tym zrobić,powiedział zostawić.I jezdziłem dwa lata bez tej rury,nic sie nie działo.Giugiaro1 pisze:założyć rure zamiast tej oryginalnej i na końcu dać kolanko z PCV tak aby rura wchodziła na to miejsce co oryginalna.
A jak Cie to boli to dorób tak jak było w oryginale,stożek nic nie da,szkoda kasy...
Tak właśnie myślałem, że stożek to strata kasy. Ale rure skieruje chyba w stronę wlotu powietrza, żeby zimniejsze powietrze łapał. Może to troszke poprawi osiągi?
PS. Zastanawiam się co moge zrobić z wydechem żeby poprawić osiągi? Podobno najlepiej wywalić środkowy tłumik. Katalizatora nigdy nie miałem wiec jedno ustrojstwo stawiające opór mniej.
PS. Zastanawiam się co moge zrobić z wydechem żeby poprawić osiągi? Podobno najlepiej wywalić środkowy tłumik. Katalizatora nigdy nie miałem wiec jedno ustrojstwo stawiające opór mniej.
Wsadzajac rure zeby lapala wiecej powietrza bedzie tez lapala duzo syfu. Szybciej CI sie bedzie filtr brudzil, co pogorszy osiagi, a nie polepszy:/ Zastanow sie nad tym:)
PozrdaVWiam
PozrdaVWiam
nie sztuką jest mieć nowego golfa, sztuką jest wsadzić całe serce w starego by wyglądał jak nowy
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509
Moje MK1 Cabrio: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1461509#1461509