Za wysoki tyl, tlumik do diesla

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ShauN
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Za wysoki tyl, tlumik do diesla

Post autor: ShauN » sob maja 12, 2007 16:55

Na samym początku chciałbym przeprosić jeżeli niektóre pytania lub temat sie powtórzł/y. Ale mam pare pytanek i chciałbym aby wszystkie odpowiedzi były w jednym miejscu :)

Obrazek

Obrazek

Oto mój samochód który nabyłem 2 miechy temu. Wkrótce przybędzie troche pieniędzy i chciałbym zainwestować w zawieszenie w moim golfiku. Tyle tylko że się w tej dziedzinie akurat nie znam. Więc stąd moje pytania...

Wkurza mnie to że "pupa" tak wysoko siedzi, to zapewne "wina" amortyzatorów ( roczne ) czy sprężyn ?

Chciałbym wymienić same sprężyny ( przód i tył ) ale czy to coś w ogóle da czy trzeba od razu wymieniać amortyzatory ?
Chciałbym go troche posadzić na glebie ale tak, żeby nie zahaczać o pierwszy lepszy krawężnik.
Czy posadzenie o 40 mm to jest dużo ?
Zapodajcie jakieś fotki zglebionych aut wraz z wielkościami żebym widział naocznie jak takie autko się prezentuje. ( tylko podajcie fotki i wielkości których jesteście pewni że o tyle czy tyle jest auto posadzone, możecie zapodawać zdjęcia swoich aut )
Felgi mam 14'', to dobry rozmiar czy może jak już zglebiać auto to zamienić na 15'' ?

To jak już jestem przy głosie to się zapytam:

To jest 1.9tdi, i mam normalny seryjny tłumik, ten z dwoma rurkami zagiętymi ku dołowi.
Czy opłaca się wymieniać SAM KOŃCOWY TŁUMIK na sportowy, czy to da jakiś efekt dźwieku, czy będzie słychać bas choć troszeczke ? W jednym z tematów radzili kolesiowi założenie samej końcówki ale jak ją założyć skoro rurki są zagięte ?

Bardzo mi się podobają polakierowane listwy na drzwiach i zderzakach pod kolor auta ( te czarne chropowate ). Ale wiem że tego się nie maluje bo farba odchodzi. Skąd więc niektórzy mają to polakierowane ? Zauważyłem że plastik jest inny, bardziej płaski, tzn podatny na lakierowanie. To są jakieś specjalne listwy które się kupuje czy jak mam to rozumieć ?

Bardzo proszę nie bić tylko wytłumaczyć i starajcie się to zrobić dosyć prostym językiem. Jeżeli macie pod ręką linki z wytłumaczeniami z forum z poszczególnych pytań to proszę wklejajcie je. Dzieki i czekam na ansewry :)

p.s. aha i przy okazji zapraszam do komentowania mojego wózka, już daaawno nie dostałem żadnego komenatrza :cry: ostatnio dodałem nowe fotki z nowymi Clarami w przednim zderzaczku. LINK PONIZEJ
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 13:03 przez ShauN, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
_______MK5 GTI pakiet 2.0 TDI by ShauN^______

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob maja 12, 2007 17:16

Czy posadzenie o 40 mm to jest dużo ?
nie

[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 17:19 ]
lakierowanie plastiku nie jest łatwa sprawa trzeba do tego mieć przedewszystkim dobry materiał podkłady i lakiery

[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 17:20 ]
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl

[ Dodano: Sob Maj 12, 2007 17:20 ]
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl

Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jawel » sob maja 12, 2007 17:23

ShauN pisze:czy trzeba od razu wymieniać amortyzatory ?
przy - 40 nie trzeba
ShauN pisze:Czy posadzenie o 40 mm to jest dużo ?
to nie jest dużo
ShauN pisze:Bardzo mi się podobają polakierowane listwy na drzwiach i zderzakach pod kolor auta ( te czarne chropowate ).
plastik szpachluje się specjalnym szpachlem przed lakierowaniem

one loVWe

Awatar użytkownika
ShauN
Kontakt:

dziex

Post autor: ShauN » ndz maja 13, 2007 09:06

dzięki za odpowiedzi i czekam na więcej :food:

POPROSZE O FOTY obnizonych fur na -40mm lub jak ktoś umie to obnizcie virtualnie :D

Obrazek
_______MK5 GTI pakiet 2.0 TDI by ShauN^______

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”