potrzebny schemat kolumny kierowniczej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

matelko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: matelko » sob maja 12, 2007 14:23

Witam mam prośbe moze ktoś posiada schemat kolumny kierowniczej do mojego golfita 1999 1,6 . Moze kto s miał w swoim vw stuki z układu kierowniczego a dokładnie to jakas chromowana listwa i niby to ona stuka ,stuki te wystepuja przy kreceniu kierownica w miejscu ale wiecej stuka z tej prawej strony.Stuki te wystpuja równez przy podjezdzie do kraweznika na skreconych kołach z góry dzieki i czekam na pomoc.

matelko

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » ndz maja 13, 2007 22:24

opisz doladniej ten dźwięk i kiedy występuje (cyklicznie??)

Awatar użytkownika
pioan1
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: pioan1 » ndz maja 13, 2007 22:47

KUBEK pisze:opisz doladniej ten dźwięk i kiedy występuje (cyklicznie??)
stuki metaliczne czy głuche czy tylko na skręconych

[img]http://images21.fotosik.pl/165/efbfbb2cd9e2731c.jpg[/img]

matelko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: matelko » pn maja 14, 2007 20:17

pioan1 pisze:
KUBEK pisze:opisz doladniej ten dźwięk i kiedy występuje (cyklicznie??)
stuki metaliczne czy głuche czy tylko na skręconych
Witam kubek stuki te wystepują tylko przy skreconych kołach i powolnym podjerzdzaniu pod niski krawężnik oraz również przy skrecie i powolnej jezdzie po drodze kamiennej w zawieszeniu wymieniałem juz pare zeczy jeszcze zostało mi łozysko w kole oraz to na macpersonie ,a ostatecznosc to bedzie regeneracja MAGLOWNICY Mechanick stwierdził ze to maglownica jakas tam listwa chromowana A i jeszcze jak kręcił w miejscu kieronicą to to wystepowało prosze o pomoc .

Czekają plusy+++++++++

matelko

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » sob maja 19, 2007 21:12

ale jaki jest to stuk głuchy czy metaliczny i co dotładnie wymieniłęś i czy byłeś na stacji diagnostycznej żeby przeczepali auto na szarpakach... Zdarzało się, że popuścił się krzyżak przy kolumnie kierowniczej (łączący kolumne z przekładnią). A nie wielki luz na przekładni można wyregulowąć (w większości prypadków) tylko pamiętaj że przekładnie ze wspomaganiem muszą mieć lekki luż w czasie kiedy silnik nie pracuje. Spodkałem się też z podobnym objawem (jeżeli mówimy o stuku metalicznym) z przesuniętym zespołem napędowym na poduszkach i z "suchym) przegubem wewnętrznym... Pozdrawiam

Ryszardo
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Ryszardo » czw sie 09, 2007 18:55

Kubek, ja też zauważyłem, że mam luz w przekładni kierowniczej, MK IV ze wspomaganiem, mógłbyś dokładnie opisać jak się reguluje przekładnię, bo ponoć można. Ja ją jakiś czas temu założyłem bo moja padła (wyciek płynu)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”