witam
piszę ponownie bo jak do tej pory nikt nie potrafił mi pomóc - a więc :
mam dość nietypowy /chyba / problem ze skrzynią biegów ,mianowicie przy zimnym silniku po odpaleniu auta nie mogę wrzucic żadnego biegu - dopiero po kilkudziesięciu sek. udaje sie najpierw załadować 5 i tak po kolei "puszczają" wszystkie aż do 1 !!!!
dodam ,że zanim odpalę silnik wszystkie biegi wchodzą "jednym palcem"
w czasie jazdy biegi wchodzą już znacznie lepiej ale czasami też zdarza sie że się przyblokują i dopiero kilkukrotne naciskanie sprzęgła i kolejne próby wrzucenia biegu pomagają /dotyczy to zwłaszcza 1 biegu/ !!!
proszę podpowiedzcie co może być przyczyną ?
znajomy mechanik po obejrzeniu auta stwierdził ,że to od sprzęgła - za nisko bierze stąd te problemy /powinna pomóc regulacja linki ew. jej wymiana na nową / - co o tym sądzicie ?
proszę o wasze rady
pozdrawiam
problem ze skrzynią biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
christof138
- Nowicjusz

-
christof138
- Nowicjusz

we wtorek jadę do tego mechanika /sprawdzi mi tą linkę - spróbuje wyregulować ew. wymieni na nową/ i zobaczymy jak będzie.
co do zgrzytania biegów to takiego efektu raczej nie ma /no może czasami 3 lubi zazgrzytać jak źle trafię, no i wsteczny ma taką tendencję/ ale poza tym nie ma problemu ze zgrzytami czy to przy niskich czy przy wysokich obrotach.
tak czy siak zobaczymy we wtorek co się będzie działo - zdam Wam relację na pewno.
pozdrawiam
co do zgrzytania biegów to takiego efektu raczej nie ma /no może czasami 3 lubi zazgrzytać jak źle trafię, no i wsteczny ma taką tendencję/ ale poza tym nie ma problemu ze zgrzytami czy to przy niskich czy przy wysokich obrotach.
tak czy siak zobaczymy we wtorek co się będzie działo - zdam Wam relację na pewno.
pozdrawiam