Olej w zbiorniku płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w zbiorniku płynu chłodniczego
HEY. mam mk3 1.9 GTD z '93 w zbiorniku cieczy chłodzącej są ślady oleju jak rownież wewnątrz rur miedzy turbo a silnikiem oraz pod turbina idać mokre plamy jakby oleju. Co wazne na zegarach mam 105stopnii i dopiero wtedy wlacza sie na chwile wiatrak i tylko delikatnie go schaładza<co wydaje mi sie o wiele za późno>:/ waż gorny od chlodnicy jest gorący a dolny nei zimny lecz ciepły <wiec to chyab nie termostat> patrzylem na blok silnika i pod uszczelka nie widac sladow wycieku, sa za to przy korku wlewu oleju oraz przy dwóch śróbach które sa wkrecone z óry bloku silnika... mozecie mi powiedziec co sie dzieej z moim autem... czy to jednak moze byc uszczelka czy moze głowica do wymiany....?? auto ma przejechane ok 130tys.
PROSZE o POMOC
pozdro
PROSZE o POMOC
pozdro
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 13:17 przez gryzvold, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupowalem auto w zimie i tak temp nei lapal dopiero jak sie cieplo zrobilo a slady oleju byly jak juz kupielm ale nie zauwazylem tego-nie jestem w tym dobry://// wiec jesli ktos go przegrzał to poprzedni wlasciciel-niemiec?? Mozecie mi jeszcze laikowi powiedziec na czym polega planowanie??!! i jakie sa tego koszty bo słyszalem ze samo planowanie 50zl a wymiana uszczelki.... choc tak jak mowie wyciekow z bloku gdzie jest uszczelka nei widze://
zadzwoń i popytaj EVOLUTION (gość z forum oczywiście i z Wrocka)gryzvold pisze:W takim razie teraz musze poszukac kto mi to zrobi i za ile...a mzoe znacie kogos z Wrocka albo okolic kto sie zajmie tym rzetelnie i wprzystepnej cenie??
Gdyby jednak stalo sie najgorsze i byla pęknieta głowica to wiecie gdzie takiej mozna szukac i za ile://??
zobacz pod jego avatarkiem masz nr telefonu http://forum.vwgolf.pl/profile.php?mode ... ile&u=2369
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN