Czy swiece 3-elektrodowe nadaja sie do gazu ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy swiece 3-elektrodowe nadaja sie do gazu ??
Witam, mam zamiar wymienic swiece zapolonowe, przemieszczam sie MK2 1.8 PF i zalecane sa swiece ( wedlug katalogu NGK ) NGK BUR6ET sa ta swiece 3-elektrodowe. Spotkalem sie z opinja ze takie swiece niezdadza egzaminu w aucie z instalacja gazowa ?? :/ Jakie jest wasze zdanie na ten tamat ?? a moze macie jakies doswiadczenie z takimi swiecami+gaz ?? Czekam na opinije i rady Pozdro @ll
ja akurat mam takie nic się nie dzieje jezdziłem także na 1 elektrodowych i też było ok nie słuchaj ludzi którzy nie mają zielonego pojecia. Spotkalem sie z opinja ze takie swiece niezdadza egzaminu w aucie z instalacja gazowa
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 21:01 ]
http://asterka.2max.pl/eksplo_lpg.html
Re: Czy swiece 3-elektrodowe nadaja sie do gazu ??
no właśnie zalecane są wg NGKspiochu pisze:zalecane sa swiece ( wedlug katalogu NGK ) NGK BUR6ET sa ta swiece 3-elektrodowe.
a z jakiego powodu ?
jak chcesz to kupuj 3elektrodowe, a ja powiem tak zbędny bajer, tylko
ciut większy wydatek i nic nie uzyskasz lepszego, rób jak uważasz
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
witam wszystkich, po prostu chce wymienic swiece bo mam teraz wkrecone jakies iskry ( inwencja poprzedniego wlasciciela ) patrzylem na katalog NGK zeby dobrac do silnika swiece o dobrej cieplocie, aczkolwieg producent nieprzewiduje instalcja gazowej :/ wiedz jakie swiece radzicie wkrecic ?? pozdro @ll
Przyznam sie szczerze, ze ilosc elektrod chyba jednak jest wazna. Osobiscie jezdzilem na jedno i trojelektrodowych i zadnej roznicy nie wykrylem. Mam u siebie gaz i jezdzilo sie tak samo na benie jak i na gazie, ale do czasu. Na jednoelektrodowych ktorych producent nie przewiduje moze szybciej walnac cewka, ktora jest przystosowana do trojelektrodowych swiec. U mnie tak wlasnie bylo, przynajmniej tak twierdzil elektryk.
Polecali je tez gazownicy u ktorych bylem na regulacji gazu, wiec chyba warto zainwestowac w te swiece
Polecali je tez gazownicy u ktorych bylem na regulacji gazu, wiec chyba warto zainwestowac w te swiece
Ostatnio zmieniony sob maja 12, 2007 10:07 przez eidos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KONDZIO222
- Użytkownik

- Kontakt:
Wcześniej miałem 3elektrodowe VW Audi- Bosch'a zrobiłem na nich 25tyś km golf latał bardzo ładnie puźniej kupiłem NGK jedna elektroda ok.32tyś km mogę polecić te świece ładnie palił dobrze jeździł ostatnio na próbę założyłem Beru 4 elektrody ok.20zeta szt. miałem ich tydzień zauważyłem że się lepiej wkręca na obroty musiałem je oddać ojcu a obecnie mam BRISK jedna elektroda kupiłem ich 5dni temu ładnie równo chodzi na obr. jałowych, wkręca się nieco gorzej niż na Beru.Zobaczę ile na nich zrobięWitam, mam zamiar wymienic swiece zapolonowe, przemieszczam sie MK2 1.8 PF i zalecane sa swiece ( wedlug katalogu NGK ) NGK BUR6ET sa ta swiece 3-elektrodowe. Spotkalem sie z opinja ze takie swiece niezdadza egzaminu w aucie z instalacja gazowa ?? :/ Jakie jest wasze zdanie na ten tamat ?? a moze macie jakies doswiadczenie z takimi swiecami+gaz ?? Czekam na opinije i rady Pozdro @ll
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
Od lat jeżdżę na 4-eletrodowych Bosch, żadnych problemów. Nawet nie wiem co to wystrzał gazu a mam K-jetronik 
Ostatnio zmieniony sob maja 12, 2007 13:57 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.