DSK bedzie grac dobrze w skrzynce czy...?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- audimaniac
- Nowicjusz
- Kontakt:
DSK bedzie grac dobrze w skrzynce czy...?
Witam, na dniach kupiłem woofery hertz DSK i trzeba je gdzieś zainstalować mam zamiar je zamotować w nadkolach ( boki bagażnika) . Zastanawiam się czy lepiej przykręcić te głośniki do grubej płyty MDF i zostawić mu przestrzeń "pół-otwartą" (nie zupełnie zamknięta), czy go zabudować i zrobić coś w stylu skrzyni jak na subwoofer, szczelnie zamkniętej?? Jeśli ta druga opcja to była by ona o wymiarach 30mc x 20cm x 15cm głebokości - czyli w sumie jakies 8 litrów.
Czy i która opcja będzie lepsza? Czy głośnik będzie tam dobrze grać? Wpadłem na ten pomysł zamiennie bo nie moge ich montować w drzwi przednie, więc muszą być z było w bokach.
Proszę o poradę montarzystów, gdyż jestem nowicjusz w tych instalacjach )
Z góry dzięki za wszelkie opinie i porady.
Czy i która opcja będzie lepsza? Czy głośnik będzie tam dobrze grać? Wpadłem na ten pomysł zamiennie bo nie moge ich montować w drzwi przednie, więc muszą być z było w bokach.
Proszę o poradę montarzystów, gdyż jestem nowicjusz w tych instalacjach )
Z góry dzięki za wszelkie opinie i porady.
- audimaniac
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czyli głośniki będą grać z tyłu i to nawet "na siebie" ,a co z tweeterami ? Może zrobić coś takiego http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102645 tylko nie wiem jak tam u ciebie z miejscem (zrób fotki drzwi ),bo nigdy nie siedziałem w suzuki.
- audimaniac
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tweetery muszą poczekać, narazie są 10cm pioneery 2way w kokpicie, ale niedługo zakupie te VW&Audi z allegro co sprzedają i wrzucę w słupki.powalla pisze:a co z tweeterami
Tak głośniki będą Visa-vi siebie, są to miejsca fabryczne, ale bardzo spartańskie i trzeba je zaadoptować w wg zasad CA (wygłuszyć itd) tylko właśnie nie wiem co tam wymyśleć aby moje Hertze sie tam dobrze czuły, niewiem czy musza być zupełnie zamknięte....(z resztą jak wyżej opisywałem) ???
pytanie jeszcze czy te 8 litrów mu starczy żeby oddychać?
- audimaniac
- Nowicjusz
- Kontakt: