Wskazówka temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskazówka temperatury
Witam.. Mam problem ze wskazówką temperatury cieczy(płynu chłodzącego)... Raz jest ona dosc wysoko raz wogole sie nie podnosi(nie podnosi sie nawet gdy silnik jest rozgrzany i po jakims czasie jazdy..) nie wiem co robic bo jestem zielony w temacie... Ile kosztowalaby ew. naprawa?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
<niedozwolony podpis>
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
hmmm skoro tak masz to pewnie gdzieś ci nie łączy.. Spróbuj poruszac czujnikiem pod maska i jak nie pomoże to go trzeba wymienić...
Może też nie łaczyc na zegarach(dobrze by bylo je wyjąć)ale jak jestes zielony w temacie to sprobuj najpierw popukać w szybke od zegarów jak nie bedzie chodził Bo moze byc tak ze jak popukasz to zadziala i wtedy trzeba bedzie zegary wyjąc i zobaczyc co i jak
Al obstawiam czujnik cieczy pod maska bo one lubią siadać A wczesniej jak działał pokazywał dobrze 90* ???
Może też nie łaczyc na zegarach(dobrze by bylo je wyjąć)ale jak jestes zielony w temacie to sprobuj najpierw popukać w szybke od zegarów jak nie bedzie chodził Bo moze byc tak ze jak popukasz to zadziala i wtedy trzeba bedzie zegary wyjąc i zobaczyc co i jak
Al obstawiam czujnik cieczy pod maska bo one lubią siadać A wczesniej jak działał pokazywał dobrze 90* ???
tak pokazywal 90 wszystko fajnie sprawdz pod maską ale gdzie ten czujnik jest ? :d
Jesli moznaby prosic to jakiegos czwórkowca proszę o fotke.... albo okreslenie okolic umiejscowienia tego czujnika...
Jesli moznaby prosic to jakiegos czwórkowca proszę o fotke.... albo okreslenie okolic umiejscowienia tego czujnika...
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 15:49 przez ympans, łącznie zmieniany 1 raz.
<niedozwolony podpis>
hmm to chyba cos takiego poruszalem i juz jest ok... jest jakby wmontowane w gruby wąż(tak w polowie) jego dlugosci ktory odchodzi od przodu maski(pewnie to jest chlodnica) i przymocowane jest na taki spinacz.... tylko pytanie jak sprawdzic czy wlasnie to jest problemem ? Chyba dobrze znalazlem bo patrze teraz po aukcjach jak to wogole wyglada i jest podobne.. poruszlaem troche przewodzikami i jest ok.. jakby ktos mial cos do powiedzenia na ten temat to chetnie wyslucham
<niedozwolony podpis>
kiss pisze:to chyba o tym właśnie mówisz.ympans pisze:i przymocowane jest na taki spinacz
a nie świeci żadna kontrolka? przy usterce czujnika lubi zapalić się EPC
nie wlasnie nic sie nie swiecilo tylko po prostu albo wogole wskazówka sie nie podnosila albo po jakims czasie opadala zupelnie nawet po paru km jazdy... wiec nie wiem co moglo to byc...
[ Dodano: 11 Maj 2007 16:07 ]
a gdyby nawet byl to czujnik to ciezko cos takiego wymienic samemu?
<niedozwolony podpis>