Brak mocy w vr6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gizor
Nowicjusz
Nowicjusz

Brak mocy w vr6

Post autor: Gizor » wt maja 08, 2007 17:45

Czesc
Mam problem polegajacy na braku mocy w moim vr6 mk3 92 rok 190 tys. Wydawało mi sie że wszystko OK ale podczas wizyty u znajomego mechanika mialem okazje przetestować Passata vr6 i wypadł porównywalnie a wagowo wychodzi 250 kg wiecej. Autko kupilem od "lalusia" który tak naprawde nie wiedzial co ma w garażu wiec opcja "zarżnięcia" odpada, nie mam problemów z obrotami ani z katalizatorem, który odtatnio wyciąłem na KTS'ie wszystko w normie wiec juz sam nie wiem. Ostatnio zauważyłem ze jak na jałowym biegu "powstawiam" mu kilka razy powyżej 5500 obr. i odpuszcze gaśnie!!! Ktoś wie o co chodzi???
Pzdr

Awatar użytkownika
dygac
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: dygac » śr maja 09, 2007 23:48

na początek podjedź do dobrego warsztatu niech podepną pod kompa,

raczej coś z czujnikiem temperatury lub sondami lambda

Gizor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gizor » pn maja 14, 2007 10:59

czy na komp wyjdą błędy sond lub czujnika temp??

Awatar użytkownika
Chmielu
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Chmielu » pn maja 14, 2007 11:04

Gizor pisze:czy na komp wyjdą błędy sond lub czujnika temp??
Tak ;)

Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.

Passat 1.8T - projekt K04

aluk0
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: aluk0 » pn maja 14, 2007 11:20

no witam Cie a ja Ci proponuje podlaczyc przeplywomierz powietrza ktory znajduje sie na przewodzie od powietrza zaraz za puszka z filtrem czesto sie zdaza ze przy wymianie owego foltra ludzie odginaja ten przewod i uszkadzaja taki malutki platynowy (drucik )ktory odpowiada za prawidlowa prace silnika jesli jest on uszkodzony to komputer przechodzi w tryb awaryjny i podaje zbyt bogata mieszanke i przez to autko moze byc slabsze ale skoro mowisz ze jezdzil tym jakis (lalus)to moze poprostu byc zamulony :) ...............
jaszcze mze byc uszkodzony regulator napiecia ktory znajduje sie na alternatorze i moze nie miec odpowiedniego ladowania co spowoduje zmulenie autka

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”