Licznik z MFA po swapie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Licznik z MFA po swapie

Post autor: tirsone » śr maja 09, 2007 11:09

Witam'

Szukałem tych informacji na forum ale nie potrafię znaleźć precyzyjnej i jasnej odpowiedzi..

Więc... mam golfa z 1991 roku, oryginalnie był tam silnik 1.6 PN z licznikiem bez obrotka. Zmieniłem ten silnik na 1.8 PL. I teraz kombinuję z zegarami do niego. Więc licznik już mam, indeks jest taki sam jak w PN i na jedną wtyczkę.

I teraz dochodzę do kwesti MFA.

Wiem, że będzie mi potrzebna manetka z przełącznikiem ale nie wiem czy wtyczka idąca od manetki w autach z tego roku nie miała czasem jakiegoś nowszego typu gniazda niż auta przed 1989 rokiem. Bo jak kupię np. na allegro pierwszą lepszą manetkę to nie chcę żeby się okazało że coś nie pasi...
Druga kwestia to okablowanie skrzynki. Nie wiem czy muszę je zmieniać na okablowanie z golfa który oryginalnie miał MFA (i jaki rocznik?) czy wystarczy jak dorobię te kable które są odpowiedzialne za funkcje komputera MFA...

Prosiłbym o pomoc...

Pozdrawiam

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » śr maja 09, 2007 12:09

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr maja 09, 2007 12:26

tirsone, tez mialem zmieniac manetki na takie z MFA ,ale mi sie odechciało, zmienilem licznik na taki z funkcja mfa , czytalem sporo, ale pozniej spalila sie mi manetka z lewej strony , załozylem od MK III, wiec manetka z MFA od mkII sobie lezy , z golfa 1,8 GT wersja, 89 rok chyba. Jak cos to wal na priva , albo gg to moze w czyms Ci pomoge.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
tirsone
Forum Master
Forum Master

Post autor: tirsone » śr maja 09, 2007 14:30

bodzio_j pisze:Popatrz na te strony, powinno pomóc.
hmmm... co prawda to tylko moje domysły ale wygląda na to że wystarczy mi sama manetka z mfa a resztę mogę sobie dorobić..... ale to tylko domysły ..
guti pisze:wiec manetka z MFA od mkII sobie lezy , z golfa 1,8 GT wersja, 89 rok chyba
no właśnie manetki jeszcze nie mam.... możliwe że jak masz ją w dobrym stanie to bym ją od Ciebie kupił... jak możesz to cyknij jakieś foto poglądowe ;)

Mój golf

Miłość ożyła....

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » śr maja 09, 2007 14:52

tirsone pisze:no właśnie manetki jeszcze nie mam.... możliwe że jak masz ją w dobrym stanie to bym ją od Ciebie kupił... jak możesz to cyknij jakieś foto poglądowe
wieczorkiem wysle Ci fotki jakies.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”