Witam!!!
Przekopałem forum i wiem, że jest możliwość założenia tempomatu w moim MK3. Dzisiaj sprawdzałem za skrzynką z bezpiecznikami znalazłem 3 kostki. Dwie czarne i jedna czerwona. I teraz nie wiem która jest właściwa na jednej jest oznaczenie SLD5 (czarna). Czy to będzie ta? Bo z tego co znalazłem widziałem, że są SLD4 lub SLD7 a może ta liczba to tylko rok produkcji części?
Druga sprawa to manetka. Czy podejdzie manetka z innego modelu np. z MK4 albo jakiegoś Passata? Może ktoś już to robił i mi doradzi. Wiem że można połączyć odpowiednio 3 przyciski, ale wolę aby było to w manetce. Przeszukałem allegro ale nie znalazłem z MK3.
Wiem, że trzeba uaktywnić jeszcze ECU. Ile bierze warsztat za coś takiego. I gdzie mam szukać wtyczki do Vag-a? Patrzyłem za zaślepkami obok przycisku ogrzewania tylnej szyby, ale nie znalazłem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Tempomat w TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Ceglarz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
To jest chyba kostka SLD4 ja u siebie nie miałem problemów bo kupiłem wraz z wiązką wtedy to się nieda pomylic
Manetka z B5 czy MkIV nie podejdzie, szukaj z MkIII, Passata B4. Koszt uruchomienia zależny od warsztatu, możesz sam kupić VAG i uaktywnic, lub poszukać kogoś z z forum z Twej okolicy z Vagiem.
Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]
- Ceglarz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
spajrek, Nie trzeba przekaźnika w TDI, zakładasz manetkę, wiazka to 4 kabelki i bez nie tez sobie poradzisz, możesz ja sam zrobić. Manetka jest ciężka do dostania cena ok 100-200zł bez wiązki. Mi akurat sie udało kupić z wiązka. Jest też wersja "Zrób to sam"
wtedy potrzeba jeden przełącznik i jeden przycisk.
Mówi rdza do rdzy: POLONEZA czas zacząć... [img]http://foolstown.com/sm/ura1.gif[/img]
wtyczka druga , tam gdzie się podpina jest za skrzynką bezpieczników , taka czarna , 4 pinowaszatanek pisze:tylko gdzie konkretnie podpina sie tą kostke z drugiej strony, gdzies koło bezpieczników tak?
[ Dodano: Pią Maj 11, 2007 15:15 ]
ma wtyczkę z kabelkiemszatanek pisze:oprucz stanadrdowego gniazda ma jeszcze miejsce na kostke z 4 wyjsciami ?