dziwnie gasnie przy wylaczaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dct

dziwnie gasnie przy wylaczaniu

Post autor: dct » ndz kwie 24, 2005 22:56

Moj problem polega na tym ze kiedy przekrecam kluczyk w stacyjce zeby wylaczyc silnik to on pokrztusi sie jeszcze,potrzesie autem i dopiero potem sie wylancza.Nigdy sie tak nie zachowywal.Ostatnio stal u mechanika i wymieniane byly filtry paliwa ,powietrza i oleju oraz pasek rozrzadu.Czy moze to miec cos z tym wspolnego ?? Posiadam golfa II 89r GT z silnikiem RH.

Awatar użytkownika
MAREK 74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MAREK 74 » ndz kwie 24, 2005 23:07

gaźnik! gaźnik! trza pooglądać

MK1 1.8GTI MK2 GTI 16V + DIGI3.2 MK2 1.8GTI + DIGI 1.75 :)

dct

Post autor: dct » pn kwie 25, 2005 20:10

A czy przyczyna tego ze silnik gdy jest zimny to na dwojce czesto gasnie lub prawie gasnie moze byc ta sama ??

mat-olsztyn

Post autor: mat-olsztyn » pn kwie 25, 2005 20:26

Rozumiem, że jak wyłączysz zapłon to silnik jeszcze pracuje- już ma zgasnąć, ale jeszcze raz "pyrknie". Czy silnik który masz czyli RH to gaźnik? Jak tak - to najprawdopodobniej jest do wymiany jeden element tzw "termostat woskowy" tak to u mnie nazwał majster. Jest to kawałek bimetalu, który nagrzewa się od płynu chłodzącego. U mnie wczesniejszy majster złamał kruciec na który zakładało się przewód- i miałem takie same objawy jak TY. A więc naprawdopodobniej pomoże ci ktoś kto zna się na gaźnikach.

Pozdrówka
Mat

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”