Demontarz zderzaków w golf III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Demontarz zderzaków w golf III
Witam wiem,ze to pytanie już padło na tym forum,ale dopiero się zalogowałem i nie wiem jak odnależć.PYTANIE: Jak zdemontować tylni i przedni zderzak w golf III .Dzięki za pomoc .
Ja zdejmowałem tylko tylni. Mam wersje 96 (całe zderzaki malowe w kolorze) Pod dolną krawędzią bagażnika (pod uszczelka klapy) zdejmujesz czarny plastik. żadnych zatrzasków tylko mocniej pociągnąć (ale tak żeby nie połamać) Po zdjęciu zobaczysz 4 śruby na klucz 10 lub 8 - odkręcasz. Zaglądasz pod samochód na wystającyhc końcach znajdują się 3 śruby takie same jak u góry też odkęcasz I teraz zaczynają się lekkie schody Trzeba zderzak pchnąć lekko w kierunku samochodu! (czyli przeciwnie do tego co zalecałby zdrowy rozsądek) a następnie zdjąć z zatrzasków które znajdują się na górnych bocznych końcach zdrzaka (zatrzaski są zakładane na błotnik i są metalowe) Jeżeli zdejmiesz te dwa zatrzaski po obu stronach ciągniesz zderzak delikatnie do siebie Powinien zejść bez problemu. Przedniego nie zdejmowałem
Mam nadzieje że coś ci to pomoże
Mam nadzieje że coś ci to pomoże