[Rallye G60] by jarecki & barteKKK03
Moderator: G0 Karcio
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- barteKKK03
- V.I.P.
no tylko pozazdrościć takiego projektu jestem pod wielkim wrażeniem zapału do pracy i oczywiscie motywacji jaką jest VW GOLF II RALLYE ja niestety mogę tylko pomarzyć o takim aucie, piękny to mało powiedziane, poprostu nie ma chyba takiego słowa, życze dalszych udanych modyfikacji i tylko pozazdrościć
- barteKKK03
- V.I.P.
Dzisiaj nareszcie uporaliśmy się z usterką w napędzie syncro, rozsypała się nam jakiś czas temu przystawka do skrzyni... dostać używkę w dobrym stanie to cud, a nasza zapasowa okazała się jeszcze gorsza... Ostatecznie zakupiliśmy przystawkę od Passata G60 Syncro, niby miał być taka sama, ale... okazało się konstruktorzy inaczej rozwiązali smarowanie. W rallye olej wlewa się oddzielnie do skrzyni i do przystawki, a Pasku jest to ze sobą połączone i obudowa jest aluminiowa... Trochę pracy spawacza aluminium, a potem tokarza i udało się przerobić...
Tutaj nasze starr trybiki:
I nowe:
A tu cały sprawca zamieszania:
Aha jako ciekawostkę dodam że cena zakupu w ASO dwóch zębatek (w środku są dwie) to koszt ok 3600zł, a cenę całości nie pytałem... i jeszcze to że w zwykłym syncro przystawka jest jeszcze inna.
Tutaj nasze starr trybiki:
I nowe:
A tu cały sprawca zamieszania:
Aha jako ciekawostkę dodam że cena zakupu w ASO dwóch zębatek (w środku są dwie) to koszt ok 3600zł, a cenę całości nie pytałem... i jeszcze to że w zwykłym syncro przystawka jest jeszcze inna.
- barteKKK03
- V.I.P.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jak sie buduje takiego bolida to nie myśli się o tak przyziemnych rzeczach jak wsadzanie kogos do tyłu. Zawsze można odpiąć z tyłu i jest "cywil", sam u siebie tak mam rozpinane i nie ma problemu choć rzadko ktoś wsiada bo dla niewprawionego człowieka grozi to dużym szokiemGobo90 pisze:Bardzo ładne tylko ciekawi mnie jak ktoś do tyłu wsiądzie
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2