Naprawa wersji usa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

seravok
Nowicjusz
Nowicjusz

Naprawa wersji usa

Post autor: seravok » pt maja 04, 2007 23:00

Witam wszystkich.To moj pierwszy post ale pewnie bedzie wiecej bo wlasnie nabylem VW Rabbita (Golfa) w USA.Jest to 2007 rocznik,silnik 2.5 litra benzyna i oczywiscie automat.Auto jest lekko uszkodzone ale "na chodzie" co widac na zalaczonym zdjeciu.Mam pytanie dotyczace czesci.Czy musze kupowac je w USA, czy europejska klapa,lampy i zderzak beda pasowaly do niego? Wizualnie klapa jest ta sama a zderzak rozni sie tylko wielkoscia otworu na tablice rejestracyjna.Dlatego wolal bym go kupic w polsce zeby potem nie kompinowac z tablicami.Rowniez lampy wielkoscia sa te same ale w usa nie ma czegos takiego jak lampy przeciwmgielne wiec pewnie jednak beda sie roznily.Jest to moj pierwszy niemiecki samochod, poprzednio mialem francuzy i dalej mam japonczyka z ktorego jestem zadowolony.Mam nadzieje ze z Golfa tez bede.Z gory dziekuje za odpowiedzi,auto za 2 tygodnie bedzie ladowane na statek wiec jeszcze mam czas na kupno czesci jezeli dowiem sie ze europejskie nie beda pasowac.
Aha, czy ktos wie jakie to auto ma przyspieszenie do setki i jaki moment obrotowy? I czy ten silnik mozna podrasowac bo jak na pojemnosc 2.5 litra ma stosunkowo mala moc 150 km
Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 14:15 przez seravok, łącznie zmieniany 1 raz.

grzesiek_33
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grzesiek_33 » sob maja 05, 2007 10:09

Jesteś pewnien ze to 2.5, a nie przypadkiem 2.3L?

Adi1206
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Adi1206 » sob maja 05, 2007 10:20

grzesiek_33 pisze:Jesteś pewnien ze to 2.5, a nie przypadkiem 2.3L?
W USA w Golfach i Jettach sa silniki 2.5 :)

grzesiek_33
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: grzesiek_33 » sob maja 05, 2007 10:42

W USA w Golfach i Jettach sa silniki 2.5 :)
haha, nie napisałem przecież, że nie ma tylko to 150km wyglada mi na V5 2.3, a nie na 2.5L

Awatar użytkownika
Aldek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Aldek » sob maja 05, 2007 12:22

Oprócz tylnych lamp musisz wymienić także przednie , bo w USA są symetryczne a europejskie asymetryczne . Co do blachy zadzwoń do ASO będą wiedzieć . A jeszcze licznik bo na pewno jest wyskalowany w milach .

Aldek

seravok
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: seravok » sob maja 05, 2007 18:11

Aldek pisze:Oprócz tylnych lamp musisz wymienić także przednie , bo w USA są symetryczne a europejskie asymetryczne . Co do blachy zadzwoń do ASO będą wiedzieć . A jeszcze licznik bo na pewno jest wyskalowany w milach .
Z tymi przednimi lampami to spoko.Kazde auto mialem z USA i jeszcze nigdy nikt sie nie przyczepil ze lampy inne,ba mysle ze wiekszosc diagnostow nie ie nawet ze sa jakies roznice.Co do blachy to bylem dzisiaj w ASO i dowiedzialem sie ze "prawdopodobnie" nie ma zadnych roznic.Dzieki za odpowiedzi

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » ndz maja 06, 2007 12:22

No jeszcze dochodzą zmiany w instalacji elektrycznej - tam są świała stop połączone z kierunkami, czy jakoś tak, w każdym razie trzeba coś pozmieniać.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”