I niewiem co jest ? przekaźnik jakis poszedł sterujący impulsem ?? czy co ??? jak tak to który ?? A moze cos mam zwalone przy kierownicy - bo napewno porpzedni właścicie lcos tam grzebał
need help
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

1. tylni spryskiwacz dziala nie zamiast przedniego, tylko z przodu sie właczają wycieraczki, jak manetke wezmę od siebie to sie z przodu włącza spryskiwacz, a jak do siebie, to tylni spryzkuje a przednie wycieraczki chodzą.Paweł Marek pisze:Chyba masz pomieszane kable . Tylni spryskiwacz działa zamiast przedniego bo jego silniczek ma pewnie odwotnie bieguny podlączone, ale czy to w manetkach czy przy silniczku to już nie wiem. Ale wtedy popchniecie wajchy od siebie włączyłoby przedni spryskiwacz
A z kolei przy silniczku wycieraczek są przecież trzy kable, a ty piszesz o dwóch. Więc jak to jest. Skoro wiesz już że w manetkach coś było grzebane to chyba od tego zacznij żeby to naprawić. Potem ewentualnie podmiana przekaźnika tylnich wycieraczek na próbę.
Masz pomieszane kable przy pompce spryskiwacza. Jak dasz manetkę OD siebie to powinno pryskać z tyłu i włączać się tylna wycieraczka, DO siebie przód-spryskiwacz i kilka machnięć wycieraczek.chosen pisze:tylni spryskiwacz dziala nie zamiast przedniego, tylko z przodu sie właczają wycieraczki, jak manetke wezmę od siebie to sie z przodu włącza spryskiwacz, a jak do siebie, to tylni spryzkuje a przednie wycieraczki chodzą.

ścigasz kierownice, potem trzy śróbki i manetki wychodzą. Ale ja bym najpierw obejrzał same wtyczki i wiązki co tam zostało namieszane.chosen pisze:Jak rozebrac to od manetek to wszytsko zeby tego nie połamać, bo jak chcialem cos ostatnio tam, to etraz to pod st acyjką te plastiki mi sie nie sczepiają ;/

ja rozumiem to tak, że jak manetkę weźmiesz od siebie - czyli pchniesz ją w stronę deski to chodzi tobie przedni spryskiwacz - czyli wychodzi na to, że jednak spryskiwacz działa odwrotnie - gdzieś są zamienione bieguny.chosen pisze:1. tylni spryskiwacz dziala nie zamiast przedniego, tylko z przodu sie właczają wycieraczki, jak manetke wezmę od siebie to sie z przodu włącza spryskiwacz, a jak do siebie, to tylni spryzkuje a przednie wycieraczki chodzą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 106 gości