Auto gaśnie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Auto gaśnie?
Witam
Mam taki problem z autem.W zeszłym tygodniu auto zgasło 2 razy na wolnych obrotach po kilku minutach udało się odpalić.W tym tygodniu auto zgasło podczas jazdy i już nie odpala.Pompa paliwo podaje,świece,przewody,kopułka,palec są ok wymieniłem akumulator,cewke i filtr paliwa.Co dalej pomocy.Auto to golf 3 z 92roku poj1.4 jednopunktowy wtrysk.Niestety nie znam oznaczenia silnika może ktoś napisze jak to znaleźć.Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Mam taki problem z autem.W zeszłym tygodniu auto zgasło 2 razy na wolnych obrotach po kilku minutach udało się odpalić.W tym tygodniu auto zgasło podczas jazdy i już nie odpala.Pompa paliwo podaje,świece,przewody,kopułka,palec są ok wymieniłem akumulator,cewke i filtr paliwa.Co dalej pomocy.Auto to golf 3 z 92roku poj1.4 jednopunktowy wtrysk.Niestety nie znam oznaczenia silnika może ktoś napisze jak to znaleźć.Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
witaj na forum
[ Dodano: Pią Maj 04, 2007 20:44 ]
[ Dodano: Pią Maj 04, 2007 20:46 ]
???????? a sprawdzałes czy jest iskra ???a czujnik halla na aparacie ????sprawdzałeś??konczo508 pisze:Co dalej
[ Dodano: Pią Maj 04, 2007 20:44 ]
ABDkonczo508 pisze:Niestety nie znam oznaczenia silnika
[ Dodano: Pią Maj 04, 2007 20:46 ]
isprwadz równiez omasowanie silnika z nadwoziemdziejo pisze:czujnik halla na aparacie
Auto gaśnie?
Witam
Po pierwsze dzięki za tak szybką odpowiedz,niestety nie mam pojęcia ja sprawdzić ten czujnik znalazłem taki na Allegro za 140zł.Ale może lepiej napisz mi jak to sprawdzić bo elektryka nie jest moją mocna stroną))Przez to ze mój VW nie chce jeździc muszę wstawać do pracy o 04:30 makabra)
Po pierwsze dzięki za tak szybką odpowiedz,niestety nie mam pojęcia ja sprawdzić ten czujnik znalazłem taki na Allegro za 140zł.Ale może lepiej napisz mi jak to sprawdzić bo elektryka nie jest moją mocna stroną))Przez to ze mój VW nie chce jeździc muszę wstawać do pracy o 04:30 makabra)
z czujnika wychodza 3 kabelki sprawdz czy wogóle dochodzi napiecie (czerwony ))przewód ale na załączonym zapłonie czyli przekrecony kluczyk zapłon
[ Dodano: Sob Maj 05, 2007 08:36 ]
[ Dodano: Sob Maj 05, 2007 08:43 ]
załóz jeszcze inny kabel ten co idzie od cewkido kpułki
[ Dodano: Sob Maj 05, 2007 08:36 ]
to zajedz do jakiegos magika i będziesz pewnykonczo508 pisze:bo elektryka nie jest moją mocna stroną)
Auto gaśnie?
dziejo pisze:z czujnika wychodza 3 kabelki sprawdz czy wogóle dochodzi napiecie (czerwony ))przewód ale na załączonym zapłonie czyli przekrecony kluczyk zapłon
[ Dodano: Sob Maj 05, 2007 08:36 ]to zajedz do jakiegos magika i będziesz pewnykonczo508 pisze:bo elektryka nie jest moją mocna stroną)
Kabel od cewki do kopułki już sprawdzony,chyba faktycznie zadzwonie po jakiegoś elektryka.Dzięki za pomoc.Poszukam zaraz na szrotach całego aparatu.Ale czytałem że w wielu przypadkach winny jest właśnie ten czujnik halla.
Pozdrawiam