Wszystkie poduchy nowe i dalej telepie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wszystkie poduchy nowe i dalej telepie.
Witam, Panowie ostatnio wymieniłem wszystki poduszki pod silnikiem w swoim TDI-ku, i dalej mi drży wewnatrz auta na wolnych obrotach, jak dotykam przy pracującym silniku podstawy cylindryczne na których leżą tylne poduszki to czuc ze drgania są dość dobrze wytłumiane, co innego jak dotknę przednią belkę to czuc jednak ze drgania z silnika sie na nią przenoszą, ta belka jest przykręcana do podłużnic poprzez tulejki gumowe moze to ich wina, czy wie ktoś czy mozna wymienic same te tulejki, a moze to drganie to wina czegos innego? Tłumik mi nigdzie nie dotyka, siadłem do kumpla TDI 1Z i wyraźnie mniej trzęsło wewnątrz, czy to moze to koło dwumasowe w AFN-ach, dodam ze podczas zmiany biegów nie ma zadnego szarpania i na pedale tez zadnych drgan nie ma.
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 12:37 przez szatanek, łącznie zmieniany 3 razy.
można wymienić tuleje - ja wymieniałem, czy coś to dało nie wiem, bo wymieniane były przy okazji innych poduszek - po wymianie było natomiast znacznie lepiej niż przed. Przy okazji sprawdź również mocowanie filtra powietrza - wyjmij całość i dokładnie obejrzyj - bardzo często tamtędy są przenoszone drgania na budę.
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
No racja filtr powietrza lezy na nadkolu na takich 2 gumowych tulejkach w otworach i u mnie nie ma jendej tulejki muszę ją dorobić, jak ruszam ręką filtrem to stuka mi w nadkole, zobaczymy czy cos to pomoze, dzieki za podpowiedz.
[ Dodano: 04 Maj 2007 14:06 ]
Ale słyszałem jeszcze taką opinię ze poduszki które są u nas w sprzedaży są do kitu i jak wymienimy je to częsciej jest gorzej niz było, poprostu guma musi miec odp. twardośc a zazwyczaj aby były trwalsze mają twardszą gumę i bardziej telepie.
[ Dodano: 04 Maj 2007 14:06 ]
Ale słyszałem jeszcze taką opinię ze poduszki które są u nas w sprzedaży są do kitu i jak wymienimy je to częsciej jest gorzej niz było, poprostu guma musi miec odp. twardośc a zazwyczaj aby były trwalsze mają twardszą gumę i bardziej telepie.