Wymiana paska klinowego mk3 1,9 td
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana paska klinowego mk3 1,9 td
Mam problem, dla niektórych pewnie śmieszny. Nie wiem ja wymienić pasek klinowy w moim golfie, bo zostało mi jakieś 2/3 paska w tej chwili. Szukałem na forum - poluźnić śrubę itd..; jest mały problem, bo nie wiem jak włożyć ten nowy pasek, bo tam jest jeszcze pasek od wspomagania. Wygląda na to, że trzeba zdejmować go. Może ktoś miał już taki problem to mi doradzi
siema
pasek PK jest na rolce napinacza, trzeba odkręcić rolkę, śruba jest po lewej stronie, odkręcasz rolkę i ściągasz razem z paskiem.
u mnie rolka piszczała a po zdjęciu okazało się, że i PK czas wymienić. roboty jest na 20 minut, potem wszystko już gra.
musisz tylko uważać przy kupnie, bo tych pasków i rolek są po 3 rodzaje, rodzaj zależy od literowego oznaczenia silnika. podajesz w sklepie i kupujesz, PK kosztuje, przynajmniej do 1,9D, 33 zł, rolka 55 zł.
pozdro
pasek PK jest na rolce napinacza, trzeba odkręcić rolkę, śruba jest po lewej stronie, odkręcasz rolkę i ściągasz razem z paskiem.
u mnie rolka piszczała a po zdjęciu okazało się, że i PK czas wymienić. roboty jest na 20 minut, potem wszystko już gra.
musisz tylko uważać przy kupnie, bo tych pasków i rolek są po 3 rodzaje, rodzaj zależy od literowego oznaczenia silnika. podajesz w sklepie i kupujesz, PK kosztuje, przynajmniej do 1,9D, 33 zł, rolka 55 zł.
pozdro

-
- Gadatliwa bestia