Wymiana paska klinowego mk3 1,9 td

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Pawel J

Wymiana paska klinowego mk3 1,9 td

Post autor: Pawel J » pt kwie 22, 2005 21:23

Mam problem, dla niektórych pewnie śmieszny. Nie wiem ja wymienić pasek klinowy w moim golfie, bo zostało mi jakieś 2/3 paska w tej chwili. Szukałem na forum - poluźnić śrubę itd..; jest mały problem, bo nie wiem jak włożyć ten nowy pasek, bo tam jest jeszcze pasek od wspomagania. Wygląda na to, że trzeba zdejmować go. Może ktoś miał już taki problem to mi doradzi

sylvii

Post autor: sylvii » sob kwie 23, 2005 15:00

siema
pasek PK jest na rolce napinacza, trzeba odkręcić rolkę, śruba jest po lewej stronie, odkręcasz rolkę i ściągasz razem z paskiem.
u mnie rolka piszczała a po zdjęciu okazało się, że i PK czas wymienić. roboty jest na 20 minut, potem wszystko już gra.
musisz tylko uważać przy kupnie, bo tych pasków i rolek są po 3 rodzaje, rodzaj zależy od literowego oznaczenia silnika. podajesz w sklepie i kupujesz, PK kosztuje, przynajmniej do 1,9D, 33 zł, rolka 55 zł.
pozdro :)

Pawel J

Post autor: Pawel J » sob kwie 23, 2005 15:38

Dzięki za pomoc - jutro się z tym pobawię. Ja za pasek płaciłem 45 zł. Mam nadzieje że sobie poradze, jak nie - wizyta u mechaniora :)

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » sob kwie 23, 2005 20:01

Sluchaj kolegi wyżej- brawo za dokładny opis!!!!

sylvii

Post autor: sylvii » pn kwie 25, 2005 09:02

nie ma sprawy :) cieszę się, że mogłam pomóc...
a no właśnie, nie kolegą jestem, a koleżanką :)
pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”