Do odcieńcia ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Do odcieńcia ?
Witam
Za jakiś czas będe miał pas lotniczy do dyspozycji a więc z ciekawości chciałbym sprawdzić ile mój 1.8 ADZ 'poleci' , czy mam go kręcić do odcieńcia oczywiście juz mówiąc na 5 biegu ? Czy w ten sposób nie rozwale czegoś , czy mam na coś uważać w kwiestii technicznej ?
Za jakiś czas będe miał pas lotniczy do dyspozycji a więc z ciekawości chciałbym sprawdzić ile mój 1.8 ADZ 'poleci' , czy mam go kręcić do odcieńcia oczywiście juz mówiąc na 5 biegu ? Czy w ten sposób nie rozwale czegoś , czy mam na coś uważać w kwiestii technicznej ?
Gofer i wszystko jasne :-)
tylko nie odlećBenoś pisze:będe miał pas lotniczy do dyspozycji
jeśli tylko chesz sprawdzic ile on poleci normalnmie jak na kazdym biegu rozpedzaj go az do osiągnięcia na 5 biegu max prędkosci
nic się nie stanieBenoś pisze:Czy w ten sposób nie rozwale czegoś , czy mam na coś uważać w kwiestii technicznej ?
daj znac !!!! gdzie odleciałes
nie ma sensu krecic do odciecia... moc maksymalna ma i tak przy (chyba) 5500obr/min
no i ktos tu dobrze radzil zeby sprawdzic w dwie strony, wczoraj na autostradzie sprawdzalem ile moja aam-torpeda poleci i mimo, ze na "plaskim" to w jedna strone maks niecale 170... w druga 180 i mogl jeszcze kilka tylko jakis szkop w oklejonym berlingo nie chcial zjechac na prawy pas
;);)
byl to ten sam fragment tyle ze probowany w dwie strony, nie bylo na nim wiekszych wzniesien wiec kwestia oporow powietrza
no i ktos tu dobrze radzil zeby sprawdzic w dwie strony, wczoraj na autostradzie sprawdzalem ile moja aam-torpeda poleci i mimo, ze na "plaskim" to w jedna strone maks niecale 170... w druga 180 i mogl jeszcze kilka tylko jakis szkop w oklejonym berlingo nie chcial zjechac na prawy pas
byl to ten sam fragment tyle ze probowany w dwie strony, nie bylo na nim wiekszych wzniesien wiec kwestia oporow powietrza

- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Benoś pisze:Witam
jak dojdziesz do odcinki na 5 biegu to jestes kozak
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
oczywiscie, nawet łopatologiczniedrill pisze:mozesz rozwinac swoja mysl?
kolega pytał o predkosc maksymalną, a osiagamy ja na ostanim biegu w gazem wciśnietym do podłogi, i to niezależnie od tego gdzie leży maks moment czy moc czy tez jak sa ukształtowane ich przebiegi, wiec pisanie ze nie ma sensu krecic do odcinki gdy kolega pyta o Vmax jest bez sensu, to ze na 5tce akurat ten motor sie nie rozkręci do odcinki to inna sprawa, kwasetia braku mocy powyzej pewnych obrotów, juz wiecej nie podzie chyba ze w ciagu za innym autem
A teraz co zostało napisane z czym sie nie moge zgodzic, tez łopatoligznie
napisane zostało tak :
pytanie "z ciekawości chciałbym sprawdzić ile mój 1.8 ADZ 'poleci' , czy mam go kręcić do odcieńcia oczywiście juz mówiąc na 5 biegu ?"
odpowiedz: "nie ma sensu krecic do odciecia... moc maksymalna ma i tak przy (chyba) 5500obr/min"
a to przeciez nie jest tak ze ma nie krecic do odcinki bo tak sie nie robi, tylko po prostu sie nie da ale jakby sie dało to trzeba nawet do odcinki, nic sie nie uszkodzi, po to jest odcinka
odpowiedz powinna w/g mnie brzmiec tak
ZEBY SPRAWDZIC VMAXA TRZEBA KrECIC DO ILU SIE DA NA OSTANIM BIEGU I NIC SIE W TEN SPOŚÓB NIE USZKODZI
wyjatkiem moga byc skrzynie z piątką jako nadbiegiem ale to wtedy sprawdza sie na czwórce
chyba juz jasne? jakies nieprawdy napsialem?
[ Dodano: Czw Maj 03, 2007 01:23 ]
ale co z tego skoro celem jest osiagniecie maksymalnej predksoci obrotowej wału korbiowego na 5tym biegu, niezaleznie od auta, jedno dojdzie an 5tce do odcinki a inne niepszczyna pisze:SAS_GTI a jednak to próba prędkości i sprawności silnika