Dziwny wyciek z ukladu wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.

- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
tak jak patrzylem po zdjeciu tych odlon to tam jest drazek na kulce i tyle a caly drazek pracuje na zebatceolek256 pisze:Adamm, a czy w tym maglu co zanzaczyles zielona strzalka nie ma czasem jakichs tloczkow po obu stronach? I to wlasnie one "wspmagaja"? Moze wlasnie na nich jest przeciek, ze sa nieszczelne... Co sadzisz?
moim zdaniem plyn ma byc pod gumami (po to jest rurka przelewowa mieczy nimi) i juz
mi ciekla maglownica, wymienilem oslony i nie cieknie i ladnie pracuje
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
czyli to co na rozowo namalowalem to ma byc ta 

???? az zaraz pojde zobaczyc do autaAdamm pisze:rurka przelewowa mieczy nimi

Ostatnio zmieniony wt maja 01, 2007 10:29 przez olek256, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma tego dobrego, co by na zle nie wyszlo...
Pan instruktor nauki jazdy :bigok:
bylem, zobaczylem i niestety stwierdzam ze nie mam czegos takiego jak rurka przelewowa miedzy tymi gumami 
mam identyczny magiel jak na powzyzszym zdjeciu.
Zdaje sie ze tloczek przepuszcza plyn.... ale kurde na schemacie nie widac zadnego takiego....
Zaraz bede to rozkrecal i zdam relacje jak to jest na prawde i z czego cieknie.
mam identyczny magiel jak na powzyzszym zdjeciu.
Zdaje sie ze tloczek przepuszcza plyn.... ale kurde na schemacie nie widac zadnego takiego....
Zaraz bede to rozkrecal i zdam relacje jak to jest na prawde i z czego cieknie.
- Adamm
- V.I.P.

- Kontakt:
olek256
masz zaznaczone ten precik o ktory mi chodzi i w oslonach otwory w ktore wchodzi

z tego co wiem w mk3 byly dwa typy magla, ja mam ten z takimi samymi oslonami po obu stronach (a jest chyba jeszcze typ ze sa dwie rozne oslony)
masz zaznaczone ten precik o ktory mi chodzi i w oslonach otwory w ktore wchodzi

z tego co wiem w mk3 byly dwa typy magla, ja mam ten z takimi samymi oslonami po obu stronach (a jest chyba jeszcze typ ze sa dwie rozne oslony)
Adamm, no wlasnie bylem na kanale i nie stwierdzilem takowego wezyka, co wiecej mechanik (znajomy wiec mozna zaufac) powiedzial mi ze w listwie sa simeringi na 100% i on sie juz wyrobil i przepuszcza.
Po drugie to co zaznaczyles to jest przeplyw powietrza miedzy gumami (cos jak odpowietrzenie z jednego kanalu na drugi).Gdy prawy tlok wysuwa sie to powietrze pod cisnieniem wpada przez ta rureczke do lewej komory pod guma... I na zmiane, w zaleznosci w ktora strone skrecasz.

Po drugie to co zaznaczyles to jest przeplyw powietrza miedzy gumami (cos jak odpowietrzenie z jednego kanalu na drugi).Gdy prawy tlok wysuwa sie to powietrze pod cisnieniem wpada przez ta rureczke do lewej komory pod guma... I na zmiane, w zaleznosci w ktora strone skrecasz.
Jak kupie simering jutro to prawdopodobnie w sobote (inaczej robota mnie nie puszcza) zrobie fotoporade i zapodam do FAQ.SouleR pisze:i najlepiej porob foty jak mozesz moga byc telefonem, byle byl material szkoleniowy
pewnie masz na mysli ten co podalem w pierwszym poscie i ten , wg. programu Etka 6:Adamm pisze:z tego co wiem w mk3 byly dwa typy magla

moze nie tyle regeneracja co wymiana simeringu... ale to i tak duzo.Mi gosc powiedzial ze u nas biora 100zl za wymiane.damcio151 pisze:regeneracja to koszt około 300 zł
Adamm, mysle ze powinienes wymienic sobie simering bo jak ci dalej bedzie kapalo wewnatrz tej gumy to w koncu zrobi sie za duze cisnienie i moze rozerwac gume a czym to grozi na pewno juz wiesz ;D
- Adamm
- V.I.P.

- Kontakt:
eee tam jakos do tej pory mi nie przeszkadzalo wiec pojezdze
dopiero co go poskladalem po miesiacu grzebania, a wczoraj zrobilem zbieznosc i geometrie wiec nie chce znow tego robic poki co ;P
dopiero co go poskladalem po miesiacu grzebania, a wczoraj zrobilem zbieznosc i geometrie wiec nie chce znow tego robic poki co ;P
- KrisGliv
- Mały gagatek

- Kontakt:
Czyli z waszych postow jednoznacznie wynika ze plynu pod tymi gumami oslonowymi byc nie powinno, rozumie? Moje pytanie jest takie czy ktos z was wymianial juz te simeringi uszczelniajace w przekladni? Moze ktos sie wypowie na ten temat z gory wielkie dzieki.
Wlasnie mam u siebie taki problem, ze pekla mi guma i wylalo sie dosc duzo plynu- poziom spadl ponizej minimum w zbiorniczku i glosno zaczelo pracowac servo. Znaczy to wg mnie wlasnie dosc duze rozszczelnienie tegoz simeringu i wymiana tylko tej nieszczesnej gumy oslonowej raczej nic mi nie pomoze. Jakies wskazowki co do tego jak zabrac sie do wymiany? Z gory dzieki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko czy jesli zdejme pasek na czas do usuniecia usterki z kola pasowego pompy wspomagania bedzie jakas szansa na krecenie kierownica bez uzycia wielkiej sily?:)
Pozdrawiam.
Wlasnie mam u siebie taki problem, ze pekla mi guma i wylalo sie dosc duzo plynu- poziom spadl ponizej minimum w zbiorniczku i glosno zaczelo pracowac servo. Znaczy to wg mnie wlasnie dosc duze rozszczelnienie tegoz simeringu i wymiana tylko tej nieszczesnej gumy oslonowej raczej nic mi nie pomoze. Jakies wskazowki co do tego jak zabrac sie do wymiany? Z gory dzieki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko czy jesli zdejme pasek na czas do usuniecia usterki z kola pasowego pompy wspomagania bedzie jakas szansa na krecenie kierownica bez uzycia wielkiej sily?:)
Pozdrawiam.