Chce załozyc spręzyny z GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Chce załozyc spręzyny z GT
Chciałbym załozyc do mojego Golfika II silnik 1.8 RP wersja CL sprężyny z wersji GT lub GTI obniżające chyba o 40 mm>kolega ma GT rok 88 i ma zolte sprezyny.Czy to dobry pomysl???czy do standartowych amorkow moge je zalozyc???
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jasne ze mozesz ale musisz sie licczyc ze amorki standardowe nie sa do tego przystosowane i szybciej sie sypia.Ja mam komplet sprzezyn NK -40 i normalne amortyzatorki delphi z tylu a monroe z przodu.i juz sie tyl szykuje do wymiany po dwoch latach jezdzenia.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- Red Spider
- Mały gagatek
wstaw progresy co obnizają o 40mm a wtedy amorki bedą dluzej sluzyly
sprezyna od GT wedle katalogo jest nizsza o okolo 10-20mm - ale jest to normalna sprezyna !!! w wersji GT amor byl delikatnie krótszy i to wraz ze sprezyną dawalo mu obnizenie jak nalezy !!! jak zalozysz ta sprezyna do zwyklych amorow to bedzie ci "dobijalo" i posypią się amorki - jak zalozysz progresa to bedzie lepiej ale pamietaj KRÓTSZA SPREZYNA+KRÓTSZY AMOR = DOBRA ZAWIECHA
pozdro

sprezyna od GT wedle katalogo jest nizsza o okolo 10-20mm - ale jest to normalna sprezyna !!! w wersji GT amor byl delikatnie krótszy i to wraz ze sprezyną dawalo mu obnizenie jak nalezy !!! jak zalozysz ta sprezyna do zwyklych amorow to bedzie ci "dobijalo" i posypią się amorki - jak zalozysz progresa to bedzie lepiej ale pamietaj KRÓTSZA SPREZYNA+KRÓTSZY AMOR = DOBRA ZAWIECHA
pozdro

Kurde ja myslalęm ze w GT jest obnizenie o 40:) na tychsprezynach u kumpla jak wsiadly z tyłu 3 osoby to sie nawet nieugiol.Przeswit miedzy kolem a nadkolem jest minimalne i mi takie obnizenie wystarczy hmmm no chyba ze sie skusze na 40 ale niechce miec az tak mocno twardego takie cos z GT strasznie mi pasuje:)moze dokupie komplet akorki i sprezyny z GT
Ja chyba wiem co zastosuje, znalazłem coś co myśle bedzie najlepszym rozwiązaniem, sprezynki Eibach Kit, profesjonalna firma mysle ze bedzie OK. Obniżenie 30mm prawie jak GTi, samochod twardszy ok 20%-30%, mysle że do amorków standardowych beda pasować. Myśle jeżeli taka firma zaleca to stosować przy seryjnych amorach to powinno być ok, niżej napewno bymm nie zszedł bez zmainy amortyzatorów. Co wy na to? Cobra może coś takiego zastosujemy?
Bo Twój kolega ma pewnie takie właśnei -40...Cobra pisze:Kurde ja myslalęm ze w GT jest obnizenie o 40:) na tychsprezynach u kumpla jak wsiadly z tyłu 3 osoby to sie nawet nieugiol.Przeswit miedzy kolem a nadkolem jest minimalne i mi takie obnizenie wystarczy hmmm no chyba ze sie skusze na 40 ale niechce miec az tak mocno twardego takie cos z GT strasznie mi pasuje:)moze dokupie komplet akorki i sprezyny z GT
A co do seryjnego obniżenia - w GT było -10 mm, natomiast w GTI -20